arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZWARE ZANDBAAN IN MAARHEZE MAAKT LEVEN ZILVEREN VOGELS ZUUR.

Wat was het zwaar op deze echte zuigende zandbaan op zondag 03 april 2016. Ploeterend zochten de crossende Zilveren Vogels naar houvast op deze baan waar een beroep gedaan werd op weer heel andere vaardigheden van die crossers.

NR. 34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD VIJFDE BIJ DE NK JEUGD KLASSE.

Eigenlijk een goede prestatie van Kay die maar bleef zoeken naar de juiste manier om zoveel mogelijk van zijn PK’s rechtstreeks over te brengen op die baan. Nr.79 Noa van Rijt uit Afferden had daar duidelijk meer moeite mee want hij kwam niet verder dan plaats 14 terwijl de zestiende plek werd bezet door nr.91 Willem van Wijk uit Weelde (B) en dat hebben we Willem toch vaak veel beter zien doen. Ergens is de vorm van 2015 nog niet gevonden.

NR.95 TOMAS BARTELS UIT AFFERDEN GOED BEZIG BIJ DE JUNIORCUP.

Tomas startte steeds sterk en wist dat ook om te zetten in goede klasseringen. Hij veroverde de ondankbare vierde plaats in het dag klassement want net naast dat zo begeerde podium. De verdienstelijke tiende plaats was voor nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden. Nr.42 Brandy Bindels uit Siebengewald werd dertiende, direct gevolgd door nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden.

NR. 498 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD VIERDE BIJ JEUGD SPECIALS.

Nick doet weer mee in deze klasse. Hij komt steeds dichter in de buurt van de toppers. Nog ergens wat extra’s vinden in zijn wagen en dan kan het feest voor Nick echt beginnen.

NR.91 TYCHO VAN KRIEKEN UIT OIRSCHOT OP HET PODIUM BIJ DE CROSS KARTS.

Mede door de soms rare capriolen van enkele concurrenten en het geconcentreerde volhouden van Tycho leverde hem dat de derde plaats op in het dag klassement en dat is een zeer onverwachte, maar dik verdiende meevaller die aangeeft dat er nog van alles mogelijk is voor Tycho in deze klasse.

NR.900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD NIET BLIJ MET VIERDE PLEK STANDAARDKLASSE.

Het is immers de klasse waarin hij afgelopen jaar het ASUZ kampioenschap 2016 weg sleepte. De snelheid heeft hij nog steeds, maar op zo’n baan is dat niet altijd alles bepalend en dat kan het soms net iets anders gaan dan jezelf graag zou willen. Toch schuilt in deze wagen nog steeds een kampioenskandidaat. Nr.994 Tom Rutten uit Sint Anthonis had hetzelfde probleem, waar hij in Kessel nog glorieus zegevierde kon hij in Maarheze zijn snelheid niet echt kwijt met als gevolg de 9e plek  overall. Nr.927 BertJan Vousten uit Vierlingsbeek vinden we op de 15e plaats terug.

NR.687 PATRICK LICHTEVELD UIT SIEBENGEWALD TWEEDE BIJ DE TOERWAGENS.

Patrick moet nog extra aan de bak met zijn monteurs naar die PK-tjes die nodig zijn om zijn grote rivaal Jan Verhees uit Liessel te kunnen verslaan. De tweede plaats was het hoogst haalbare. Ook in de Superfinale was de tweede plaats voor Patrick. De Toerwagen van nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald finishte sterk op de vijfde plaats in deze klasse.  Mike komt steeds dichter bij de besten.

Gastrijder nr. 728 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek finishte als 9e in deze groep waar het gevecht met de baan zich ook weer duidelijk manifesteerde. De Zilveren Vogels hebben nu twee weken de tijd om zich weer helemaal up to date te maken voor de eerstvolgende ASUZ cross op 17 april 2016 in Liessel. We zijn benieuwd.