arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZWARE PLAKBAAN IN VEULEN PROBLEEM VOOR ZILVEREN VOGELS.

A.C.C. ’t Veulen vierde afgelopen weekend het 40 jarig jubileum met een crossweekend aan de Drabbelsweg in Veulen. Op zaterdag was dat
met de een uurs avondcross. Hierbij was er meteen succes voor nr. 50 Danny Lauf uit Siebengewald die de winst pakte. Imponerend was de wijze waarop hij, als laatst gestarte crosser, in een veld van 75 starters binnen vijf ronden de kop pakte en die niet meer af stond. Dat belooft wat voor het ASUZ Nachtcross kampioenschap 2017 dat over vijf crossen wordt verreden waarvan de laatste aflevering in Siebengewald op 02 september 2017. Op zondag 02 april 2017 was de ASUZ kampioenscross 2017 aflevering twee. Er lag een baan die was aangepast t.o.v. de avondcross de dag ervoor om de ergste “moerasplekken” te omzeilen. Dat scheelde iets, maar de baan bleef zwaar en had een sterk zuigende werking. Toch redden de Zilveren Vogels zich redelijk deze middag.

NR.33 JORN BARTELS UIT AFFERDEN ZET STERKE VORM VAN 2016 VOORT.
Jorn won bij de Juniorcup beide manches van zijn groep en werd in de finale tweede. Het leverde hem de tweede plaats overall op. Scheelde
overigens niks want de dag winnaar had zijn beide manches ook gewonnen, maar in de finale was hij net iets te sterk voor Jorn. Toch gaat Jorn voor een sterk seizoen, dat zie je aan zijn hele crossen en wie weet lonkt er aan de horizon wel een ASUZ kampioenschap, wie weet.
Nr. 88 Stijn Theunissen uit Siebengewald ging het in deze klasse niet voor de wind. Hij viel een keer stil door pech en daarmee   ben je meteen kansloos voor een hoge eindklassering. Maar Stijn begint net en die 9e plaats in Veulen is in dat licht best nog wel acceptabel.

NR.28 TROY V.D. BOOM UIT HERWEN LAAT ZICH ZIEN BIJ DE NK JEUGDKLASSE.
Troy greep met de vierde plaats net naast het podium, maar als je daar eenmaal aan geroken hebt wil je meer dus is dat de uitdaging
voor de volgende crossen. Op de negende plaats vinden we nr. 59 Kevin v.d. Lugt uit Reek terug en gezien de zware baan waar ook hij zich overheen moest ploeteren was het een leerzame cross.

NR.215 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN WINT DE JUNIORBUGGY KLASSE.
Luka was met overtuiging de sterkste in Veulen van deze kleine groep die dit jaar nieuw is in het programma. Dit zal beslist niet zijn laatste overwinning zijn gezien ook de geringe concurrentie die in zijn spoor kan blijven. Nr. 227 Brandy Bindels uit Siebengewald deed het met de derde plaats ook naar behoren.

NR. 932 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD WEER STERK BIJ DE TOERWAGENS.
De baan lag Thijs duidelijk minder dan enkele concurrenten. Toch handhaafde hij zich in een sterk veld op de derde plaats overall. En dan staan we pas aan de start van dit seizoen, dus daar kan nog wel eens wat heel moois uit voortkomen. In de Superfinale pakte Thijs ook nog gauw de tweede plaats mee. Sterk bij de Toerwagens was ook de vijfde plaats in de dag uitslag van nr. 696 Gijs Verberk uit Oploo. Daarmee hebben de Zilveren Vogels twee ijzers in het vuur dat Toerwagens heet.

Overigens kan ik hier ook nog vermelden dat het met nr. 659 Peter Henraath uit Horst weer goed gaat hij is afgelopen maandag uit het ziekenhuis ontslagen na zijn crash in Horst. Hij is geraakt door de geweldige reactie uit zijn omgeving en de overweldigende manier waarop hij vanuit alle kanten wordt geholpen om zijn crosswagen weer snel aan de start te krijgen. Hij hoopt zelf op Baarlo.

A.s. Zondag 9 april is het weer raak in Overloon. Andere baan nieuwe kansen, maar voorspellen zullen we nog maar niets. Lekker hard gassen en dan zie je wel waar het schip strandt.