arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZWARE BAAN IN SOMEREN NEKT DE ZILVEREN VOGELS

ZWARE BAAN IN SOMEREN NEKT DE ZILVEREN VOGELS.

Het kan niet altijd feest zijn zullen we maar zeggen want op zondag 03 mei 2015 kenden de Zilveren Vogels geen echt goede dag.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD REDDE DE EER DOOR WINST IN DE SUPER FINALE STANDAARD.

Daarmee voegde Patrick weer een overwinning toe aan zijn indrukwekkende zegelijst van dit nog jonge ASUZ seizoen. Waar hij tot nu toe domineerde bij de Toerwagens was het in Someren echter anders. Hij veroverde in de eerste manche nog wel de tweede plaats en in de tweede zelfs de overwinning, maar in de finale ging het mis, hij kwam maar niet door het taaie veld heen waardoor hij zich tevreden moest stellen met de 5e plaats in de dag uitslag. Voor nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen was er ook geen doorkomen aan getuige de 16e plaats in de einduitslag.

EINDE AAN ZEGEREEKS VAN NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD.

Mike leek rechtstreeks op het AUZ kampioenschap 2015 af te stevenen bij de Standaardklasse maar dat liep in Someren toch net iets anders. Hij kwam maar niet echt op snelheid op deze plakbaan en dat zorgde ervoor dat hij ondanks winst in de tweede manche  niet verder kwam dan de 4e plaats overall. Direct achter hem vinden we nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis terug en daar wil ik toch wel even de aandacht op vestigen want Tom is aan een ijzersterk seizoen bezig, hij wordt met de cross beter en speelt steeds vaker een belangrijke rol in de kop van het veld. Hij beschikt over prima materiaal en dan blijkt pas echt wat hij allemaal in zijn mars heeft. Voor nr.932 Kevin Veekens uit Heijen was deze baan helemaal een ramp. Het geweld van zijn wagen was veel te groot om hem gecontroleerd zijn rondjes te laten draaien, er was geen controleren aan en dat bracht Kevin naar de 19e plaats overall.

NR. 95 TOMAS BARTELS UIT AFFERDEN STERKSTE ZILVEREN VOGEL BIJ JUNIOR CUP.

En dat was hij met de 16e plaats dus dat zegt wel wat over de omstandigheden waarmee ook deze jonge crossers moeten leren om te gaan. Nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden croste naar de 21e  plek en nr. 48, de twaalfjarige Luka van Rijt uit Afferden kwam rond, wat op zich al een prestatie was, en werd 24e overall.

NR.88 CYRIEL POEN UIT SIEBENGEWALD OP PODIUM BIJ NK JEUGD.

Vakmanschap is meesterschap zullen we maar zeggen want ofschoon Cyriel nog erg jong is heeft hij al lang aangetoond over echt cross talent te beschikken. Met de tweede plaats in de eerste en in de finale croste hij genoeg punten bij elkaar om het podium te halen op de derde plaats. Nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden is ook uit het goede crossers hout gesneden want anders word je geen zesde in zo’n sterk veld in zulke moeilijke omstandigheden. Nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) kreeg niet echt goed contact met de zware omstandigheden, wat hij ook probeerde, hij moest zich neerleggen bij de achtste plaats in de eind uitslag.

OOK NR. 488 CYRIEL POEN UIT SIEBENGEWALD ZORGDE NOG VOOR EEN BIG SMILE BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Als Cyriel erbij is doet hij dat om te winnen, dat zie je aan alles. Hij won dan ook alles in deze klasse inclusief de finale. Met name de uiterst slimme actie in de tweede manche waardoor hij de leider op dat moment volledig verraste door binnendoor te sneaken naar de eerste plaats waar niemand dat verwachtte, zorgde voor grote waardering.

Zondag 10 mei 2015 in Horst ligt een baan die meer perspectief biedt voor de Zilveren Vogels. Daar zullen ze ongetwijfeld weer op alle fronten mee doen voor de winst.