arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZWARE BAAN IN BAEXEM NEKT ZILVEREN VOGELS

De start was nog wel redelijk van de Zilveren Vogels in Baexem op zondag 14 april 2019 waar er slechts weinigen aanwezig waren. Het is
dan ook niet net naast de deur.

Allereerst was daar bij de Standaardklasse nr. 927 Bert Jan Vousten uit Vierlingsbeek die zijn eerste manche ijzersterk op zijn naam schreef, daarna was het wel over voor Bert Jan gezien ook zijn 11e plaats in de eindrangschikking. Wat een contrast vergeleken met de vorige cross in Overloon.

Misschien lag het hem wel in het feit dat hij ook aan de start stond in de groep NK gastrijders en ook daar won hij de eerste manche en haalde hij wel het erepodium met de derde plaats in de dag uitslag. Die NK gastgroep is in het leven geroepen om deelnemers aan de ASUZ Nachtcross competitie de mogelijkheid te bieden om hun materiaal te testen en zich alvast in vorm te crossen voor de start van die Nachtcross competitie die begint op 4 mei 2019 in Baarlo, gevolgd door Horst op 20 juli, Kessel op 3 augustus en Siebengewald op 31 augustus 2019. Grote evenementen met als apotheose het ASUZ Nachtcross Kampioenschap 2019.

Terug naar de cross in Baexem waar nr. 12 Arie Groen uit Waarland wel aan de start stond bij de Junior Cup. Hiervoor moest hij wel 220km rijden om erbij te kunnen zijn. Als je dan in de eerste manche al achter in de uitslag wordt gezet vanwege een valse start is er nog maar weinig eer te behalen. Des te knapper is dan toch zijn vierde plaats in de finale wat hem de 9e plaats  overall oplevert.

Bij de Gastrijders stond nr. 734 Hans Custers uit Bergen nog aan de start, maar ook voor Hans was alleen de eerste manche interessant wat wel blijkt uit zijn vierde plaats daarin. Verder was deze zware baan niet aan hem besteed. Overall werd hij elfde.
Zondag 21 april 2019, Eerste Paasdag, is het traditioneel weer raak op de baan aan het Keizersveld in Kessel. Een baan met een reputatie waar in het verleden ook NK wedstrijden zijn gecrost en waar de Nederlandse top natuurlijk graag wil komen testen in diverse klassen. Dat kan best een echt spektakel worden, temeer daar voor het eerst sinds lang in Kessel  ook de Balkenklasse weer welkom is. We treffen mekaar daar.