arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZONDVLOED IN SIEBENGEWALD ZETTE NACHTCROSS ONDER DRUK.

Zaterdag 31 augustus 2019 zal voor de Zilveren Vogels altijd in het teken staan van donder en bliksem en een stortvloed van hemelwater. En wat zag het er in het voorprogramma van de grote Nachtcross toch nagenoeg perfect uit. Stralende zon ieder zuchtje wind was welkom ter verkoeling en dan ineens dat onmogelijke noodweer vlak voor de start van de afsluitende Nachtcross in een reeks van vier. De voorstelronde was geweest, de rijders stonden gespannen te wachten op het startsein en toen barstte de Hemel open.
Alles en iedereen zocht de drogere plekken op alleen de crossers, zij konden geen kant uit en zaten als verzopen katers in hun bolides te wachten op wat volgen zou. Ze werden ieder persoonlijk gevraagd wat te doen. Crossen zeiden ze bijna allemaal, bikkels die gasten. En warempel, toen het ergste leed geleden was ging het licht toch op groen. Het leek meer op een wildwaterbaan dan op een crossbaan waar de crossers zich doorheen moesten ploeteren en toch zochten ze dapper de randen van het mogelijke op waardoor het alleszins alsnog een aantrekkelijk schouwspel was. Echter na zo’n 25 minuten bleef er geen andere beslissing meer over om er een punt achter te zetten, genoeg geweest, het was echt niet meer te doen. Op de prijsuitreiking ging de grootste beker naar de leider die op dat moment de kop had; nr. 141 Pascal van Wijlick uit Baarlo. De tent was stampvol en de avond was keigezellig, ook omdat de winnaars van de manches in het voorprogramma gehuldigd werden.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2019:
Volwassenen :
1e plaats Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek
2e plaats Thijs Giesbers uit Siebengewald
3e plaats Ranil Zaheer uit Siebengewald
4e plaats Hans Custers uit Bergen
5e plaats Patrick Lichteveldt uit Siebengewald

Jeugd:
1e plaats Jens van Mierlo uit Bergen
2e plaats Arie Groen uit Waarland
3e plaats Imke Brouwers uit Gennep

Balkenklasse :
1e plaats Cyriel Poen uit Siebengewald
2e plaats Kevin Poen uit Siebengewald
3e plaats Thijs Giesbers uit Siebengewald

Damesbalkenklasse:
1e plaats Eline Sol uit Noord-Scharwoude
2e plaats Shelby Poen uit Siebengewald
3e plaats Laura Janssen uit Siebengewald

Op zondag 1 september was alle leed weer geleden en lag er weer een perfecte baan voor de negende aflevering van de ASUZ kampioenscross reeks 2019.

NR.34 JENS VAN MIERLO UIT BERGEN HARD OP WEG NAAR DE TOP BIJ DE JUNIOR CUP.
Jens ontwikkelt zich in razend tempo tot een snelle en bekeken crosser die zijn talent maximaal weet te gebruiken en steeds
nadrukkelijker voor de winst kan meestrijden. Hij werd uiteindelijk tweede overall. Opvallend is ook de sterke 6e plaats voor nr. 4 Imke
Brouwers uit Gennep die daarmee clubmakker nr.12 Arie Groen uit Waarland net achter zich wist te houden.
Bij de Standaardklasse viel het sterke rijden van nr. 928 Troy van den Boom uit Herwen op. Hij hield zich in dit zeer sterke startveld dapper staande getuige ook zijn zevende plaats in de dag uitslag.

NR.632 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD NOG STEEDS STERK BIJ DE TOERWAGENS.
Voor het eerst dit seizoen stond Thijs weer in deze klasse, waarin hij zoveel fantastische gevechten in het recente verleden heeft
uitgevochten, aan de start. Hij deed meteen weer geweldig mee voor de winst tot groot plezier van het zeer talrijke publiek. Het leverde hem de tweede plaats overall op.

SIEBENGEWALDSE BALKENKLASSE SPANNEND, RUIG EN STOER.
Liefst drie volle groepen kwamen er aan de start, enorme gevechten werden er gestreden en overwinningen gevierd. Het grootste feest was er uiteraard voor de dag winnaar nr. 332 Thijs Giesbers uit Siebengewald met als tweede nr. 388 Cyriel Poen uit Siebengewald. Op vier eindigde nr. 330 Kevin Poen uit Siebengewald, zesde werd nr. 398 Nick Rolff uit Siebengewald en nr. 321 Joris Bleek uit Siebengewald werd tiende.

GASTRIJDERS OPNIEUW PROOI VOOR IJZERSTERKE NR. 728 BERT JAN VOUSTEN UIT VIERLINGSBEEK.
Goed dat zijn thuispubliek hem nu eens in levende lijve bezig kon zien zoals hij eigenlijk het hele seizoen al geweldig crost op alle
ASUZ crossen. Nr. 739 Patrick Lichteveld uit Siebengewald werd derde, ook hij verleert het nooit. Op plaats zes vinden we nr. 734 Hans Custers uit Bergen terug en op 13 nr. 790 Robert Loermans uit Eeuwijk. Nr. 764 Ingo Beekmans uit Erp werd 16e, direct gevolgd door nr. 746 Ranil Zaheer uit Siebengewald Verderop vinden we nog nr. 799 Nick Rolff uit Siebengewald .
Ook deze zondag verliep prima en de Zilveren Vogels kan terug kijken op een opnieuw zeer druk en geslaagd cross weekeind.
Op zondag 22 september 2019 is de volgende ASUZ cross in Someren.