arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS WEER OP STOOM IN BROUWHUIS OP ZONDAG 13 SEPTEMBER 2015

Ze deden weer van zich spreken op deze zandbaan met gemiddeld lange rechte stukken en zeer krappe bochten. Het lijkt wel of de ondergrond voor Zilveren Vogels helemaal niets uitmaakt. Ze knallen gewoon volop dat gas en hup “lass knacken!”

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD GEWELDENAAR BIJ DE TOERWAGENS.

Op zijn thuiscross een week eerder in Siebengewald liet hij er al geen twijfel over bestaan wie de sterkste is in deze klasse. Op de totaal andere baan in Brouwhuis presteerde hij weer precies hetzelfde. Weer vloog Patrick als een razende Roelant over de baan waarbij een defecte koppeling, dus vliegende start als laatste in het startveld hem niet van de winst van alle manches kon af houden. Ook in Brouwhuis was de kers op de taart de winst in de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens.

NR.900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD GREEP NET NAAST DE HOOFDPRIJS BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Mike won zijn eerste manche, werd derde in de tweede en ook nog tweede in de finale maar dat was net niet genoeg voor de dagzege. Mike moest zich neerleggen bij de tweede plaats. Nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis was ook echt goed bezig in Brouwhuis. Hij werd derde in de eerste manche en won de tweede, tenminste zo leek het totdat hij een valse start kreeg toegewezen en naar achter in de uitslag ging. Erg jammer, maar in dat licht bezien is de achtste plek overall eigenlijk nog best goed.

NR.434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD WINT JEUGD SPECIALS.

Kay liet weer eens zien dat hij over veel kwaliteit beschikt en een echte winnaar kan zijn. Hij won zijn eerste manche, werd tweede in de tweede en na zijn schitterende finale winst kon de vlag uit.

NK JEUGD KLASSE GROOT ONRECHT VOOR NR. 91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B).

Willem won twee manche sen stond als grote kanshebber op de eindzege aan de start voor de finale. Die stoof net op de eerste bocht af met Willem vol in het gevecht om de eerste plaats toen hij ineens een enorme optater van achteren en de zijkant kreeg waardoor hij midden in de bocht dwars kwam te staan en geen kant meer uit kon. Hij stond muurvast en kwam niet meer van de plek. Einde kansen op de dagzege en kostbare ASUZ kampioenspunten. Bale, bale, bale en daar kon de diskwalificatie van de dader niets aan veranderen. Nu werd Willem achtste overall en was nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden met zijn prima 5e plaats de beste Zilveren Vogel.

TWEE ZILVEREN VOGELS BIJ BESTE TIEN JUNIOR CUP.

Op plek zeven finishte nr. 98 Nick Rolff uit Siebengewald mede dankzij zijn goede derde plaats in de tweede manche. Nr.33 Jorn Bartels Afferden presteerde sterk met als beloning de 9e plaats. Op elf vinden we nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen. 17e Werd nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden en 19e nr.48 Luka van Rijt uit Afferden.

Over twee weken gaat de tiende ASUZ kampioenscross van het seizoen 2015 van start in Overloon. Het blijft spannend in de race naar de diverse seizoenkampioenschappen 2015. Dat zou voor de Zilveren Vogels wel eens heel fantastisch af kunnen lopen. Nog even volhouden. IJs en weder dienende nog vijf te gaan!