arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS WEER OP EREPODIUM IN BROUWHUIS OP 11 SEPTEMBER 2016.

Je zou zeggen dat de crossers het na dat drukke cross weekend in hun thuiscross in Siebengewald wel wat rustiger aan zouden doen, maar dat past dus niet bij de mentaliteit van de Zilveren Vogels. Als we er toch zijn dan maar weer vol d’rop.

Zo lukte het nr. 728 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek om bij de gastrijders de dagzege te pakken door tweede te worden in de eerste en de finale manche en de tweede manche te winnen. Hij moest er keihard voor werken want de concurrentie deed er alles aan om hem een loer te draaien, maar Bertjan was niet te vermurwen.

Nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald bond bij de Toerwagens weer volop het gevecht aan met zijn zwaarste belager Jan Verhees uit Liessel. Hij redde het niet ofschoon hij er alles aan deed. Patrick moest zich neerleggen bij de tweede plaats. Hij maakte later zijn dag toch nog een beetje goed door de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens op zijn naam te schrijven. Bij de Toerwagens croste nr. 694 Tom Rutten uit Sint Anthonis ook maximaal en dat bracht hem in de dag klassering nog net het erepodium met de derde plaats. In deze klasse is dat echt een prestatie om trots op te zijn. Nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald haalde het podium net niet, hij moest tevreden zijn met de vijfde plaats.

Bij de Standaardklasse was de hoop gevestigd op nr. 900 Peter Henraath uit Horst die in Siebengewald nog zo voortreffelijk wist te schitteren. De baan in Brouwhuis was echter weer een totaal ander verhaal en verder dan de overigens toch nog prima vierde plek kwam hij niet.

NR. 95 TOMAS BARTELS UIT AFFERDEN WEER IJZERSTERK BIJ DE JUNIORCUP.
De dagzege ontglipte hem maar net doordat hij in gewonnen positie tijdens de laatste ronde van de finale te maken keek met een kapotte rechterachterband en daardoor teveel terrein moest prijs geven. De eerste manche had hij ook gewonnen. Overall was het toch genoeg voor het derde treetje op het erepodium. Nr.48 Luka Verrijt uit Afferden scheurde mede dankzij een knappe tweede plaats in de finale naar de vierde plaats overall. Op de 12e plaats vinden we nog nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden terug.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD HEEFT TEGENSLAG VAN SIEBENGEWALD ACHTER ZICH GELATEN.
Daar zat het hem tegen met mechanische problemen maar in Brouwhuis was het meer de baan die hem het leven zuur maakte, vooral de krappe zware bochten. Toch weerde Kay zich goed en pakte in zijn tweede manche zelfs de derde plaats om vervolgens als 7e te eindigen in het dag klassement. Nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen werd technisch afgekeurd en komt daardoor niet in de uitslag voor.

Nog drie kampioenscrossen te gaan. Te beginnen op 2 oktober in de Rips. De beslissingen om de meeste ASUZ kampioenstitels moeten nog vallen dus het wordt spannend en de Zilveren Vogels zullen doorgaan tot de laatste cm. van dit seizoen is gecrost. Zo zijn die nu eenmaal, gelukkig!