arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS VOLOP AAN HET TESTEN IN KESSEL VOOR THUISCROSS OP 1 EN 2 SEPTEMBER 2018.

Dat geldt trouwens niet voor de vaste crossers die zich iedere ASUZ cross weer uitsloven voor kampioenspunten en daar vaak goede zaken doen. Maar het was vooral te zien aan de grote deelname bij de Toerwagens en de gastrijders.

ENORME MEERVOUDIGE SALTO KOST NR. 632 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD “ZEKERE” ZEGE BIJ DE TOERWAGENS.

Thijs had zijn beide manches redelijk eenvoudig gewonnen maar dat had zijn grootste rivaal nr. 670 Job Driessen uit Melderslo in de andere groep ook gedaan. Dus met een gelijk aantal punten stonden ze naast elkaar aan de start van de finale. Thijs pakte op een fantastisch manier de kop en bouwde zijn voorsprong uit tot een marge die voor Job niet meer te overbruggen leek. Toch veranderde dat toen Thijs moest uitwijken voor een wagen die vlak voor hem plotsklaps stil viel. Job wist daardoor langszij te komen en met het ingaan van de laatste twee ronden vlogen ze zij aan zij de bocht in, alles riskerend loeihard. Het publiek had het niet meer, dit kon niet goed gaan. Beiden hielden ze het gas vol ingedrukt en toen ging het mis voor Thijs. Het begon te rollen om zijn as toen nog een salto over de kop. Rode vlaggen, adem benemende stilte. Hulptroepen de baan op en dan gaat er een zucht van verlichting door het publiek als dat gehelmde hoofd van Thijs uit de wagen tevoorschijn komt. Hij klimt er op eigen kracht uit en als hij weer weet wat boven en onder is neemt hij de schade aan zijn auto op. Dat is de echte crosser. Toch wordt hij algemeen nog achtste, dus alles is nog mogelijk dit seizoen en Thijs weet wat vechten is. Veel meer Zilveren Vogels in deze klasse waarvan nr. 696 Gijs Verberk uit Oploo met de 6e plaats totaal het beste scoorde. Zevende werd nr. 630 Kevin Poen uit Siebengewald en 12e nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen.

NR.28 TROY V.D. BOOM UIT HERWEN STERK BIJ DE NK JEUGD GROEP. 
Troy is inmiddels uitgegroeid tot een echte ASUZ kampioenskandidaat in deze klasse. Hij veroverde in de eerste manche ijzersterk de zege en werd tweede in de tweede manche. Met het hoogste aantal punten stond hij aan de start in de finale waar de winst dubbele punten oplevert. Maar dan moet je wel winnen en dat lukte Troy net niet en zijn grootste concurrent nr. 52 Juul van Lier uit Baarlo wel waardoor die dankzij de dubbele punten de dagzege pakte en Troy tweede overall werd.

NR. 88 STIJN THEUNISSEN UIT SIEBENGEWALD WEER STERK IN EERSTE MANCHE VAN DE JUNIORCUP.
Stijn scheurde er weer stevig op los vanaf de start en hoefde slechts een crosser voor te laten gaan. Dat beloofde wat voor de rest van de middag, maar toen werd het toch wat zwaarder en kon Stijn op deze lastige baan niet meer helemaal met de top mee. In de dag uitslag vinden we hem desondanks toch maar mooi terug op de vierde plaats.

NR.728 BERT JAN VOUSTEN UIT VIERLINGSBEEK STERK BIJ DE GASTRIJDERS.

Bert Jan kennen we als een crosser die desnoods door een steense muur gaat en dat zagen we ook in Kessel weer terug. Dat maakt het ook de moeite waard om hem gedurende een cross extra te volgen, soms weet je dan niet wat je ziet maar het levert wel resultaat op. In Kessel zelfs de derde plaats overall. Hij is helemaal klaar voor de thuiscross in Siebengewald. Nr. 734 Hans Custers uit Bergen pakte de zevende plaats en op 10 eindigde nr. 790 Robert Loermans uit Eeuwijk. Nr. 739 Patrick Lichteveld uit Siebengewald vinden we terug op plaats 17.

 

EN NU ALLEMAAL VOLOP MEE IN DE VOORBEREIDINGEN VOOR HET GROTE CROSS WEEKEND IN SIEBENGEWALD OP 1 EN 2 SEPTEMBER 2018. GEWELDIG DAT DE NACHTCROSS WEER TERUG IS ALS LAATSTE VAN EEN SERIE VAN VIER DIT SEIZOEN WAARDOOR ER IN SIEBENGEWALD BESLIST GAAT WORDEN WIE DE ASUZ NACHTCROSS KAMPIOEN 2018 GAAT WORDEN. DE SPANNING TEN TOP DAT IS ZEKER. AAN DE SLAG ALLEMAAL VOOR JE CLUB WANT VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK EN DAN IS HET TOCH GEWELDIG ALS JE DEEL UIT MAAKT VAN ZO’N FIJNE VERENIGING ALS ACC “DE ZILVEREN VOGELS” UIT SIEBENGEWALD. VEEL SUCCES EN PLEZIER MET DE VOORBEREIDINGEN.