arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS TROTSEERDEN DE MIST IN ASTEN HEUSDEN OP ZONDAG 23 OKTOBER 2016.

ACC De Peelracers uit Neerkant waren helemaal startklaar om 11:00uur, maar de mist omhulde het circuit als een donzen dekbed. Je zag amper een hand voor ogen. Het duurde tot 12:45uur voordat de eerste start kon plaatsvinden, maar dat was tevens ook het sein voor een sterke seizoen afsluiter bij de ASUZ. Het was de 14e cross van het seizoen 2016 en in verschillende klassen moesten vandaag nog de ereplaatsen verdeeld worden. Daar deden de Zilveren Vogels toch maar mooi sterk in mee.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD verdedigde zijn tweede plaats in de kampioensrace bij het NK Jeugd met succes door ook in Asten opnieuw een sterke finale te crossen waardoor hij in de dag uitslag terug te vinden is op de vierde plaats.

NR.33 JORN BARTELS UIT AFFERDEN BESLUIT STERKE TWEEDE SEIZOENSHELFT MET DERDE PLAATS BIJ DE JUNIORCUP.
Jorn heeft zich vooral na de zomerstop buitengewoon sterk ontwikkeld en beschikt over veel talent zo is gebleken. Ook in Asten stond hij met de derde plaats overall weer op het podium. Nr.48 Luka van Rijt uit Afferden had wat meer moeite met de zware en plakkerige baan waardoor voor hem de achtste plaats maximaal haalbaar was. Op de tiende plaats staat nr.42 Brandy Bindels uit Siebengewald fraai te pronken want duidelijk is dat ze het crossen steeds meer eigen maakt. NR. 495 TOMAS BARTELS UIT AFFERDEN croste zich bij de Jeugd Specials vastbesloten naar de zesde plaats in het dag klassement en dat is niet verkeerd in deze klasse waarin de wagens niet meer origineel hoeven te zijn.

NR.900 PETER HENRAATH UIT HORST HANDHAAFT ZICH IN DE TOP VAN DE STANDAARDKLASSE.
Peter is het dan toch gelukt om het erepodium te halen van het ASUZ kampioenschap 2016. Na 14 heftige gevechten dit seizoen zal hij zich tijdens de kampioenshuldiging op 19 november in The Pilot in Ysselsteyn als Vice Meister laten fêteren. Zijn vierde plek in Asten maakte aan alle twijfels een einde.

NR.688 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD DE BESTE ZILVEREN VOGEL BIJ DE TOERWAGENS IN ASTEN.
Mike ging er nog eens helemaal voor en dat bracht hem in de tweede manche de tweede plaats en ook in de finale werd hij tweede, de eerste manche verliep wat minder waardoor Mike in het dag klassement met de derde plaats nog net het erepodium haalde. Nr. 687 Patrick Lichteveld uit Siebengewald werd nog wel derde in de eerste manche maar voor de rest van het programma hield hij het voor gezien, hij heeft ons genoeg laten genieten zal hij gedacht hebben aan het einde van dit lange seizoen 2016 en de prolongatie van zijn ASUZ kampioenstitel is voor ons allemaal een cadeautje.

NR. 91 TYCHO VAN KRIEKEN WEER AAN DE START BIJ DE CROSSKARTS.
Tycho sloot het seizoen in Asten af met wisselend succes. Deze klasse is niet de gemakkelijkste om je voorin te handhaven. Toch heeft hij vaak genoeg blijk gegeven van zijn talent. In Asten croste hij in een groot veld naar de zeker verdienstelijke 7e plaats overall.

WAT EEN SEIZOEN WAS HET WEER VOOR DE ZILVEREN VOGELS. NOG EEN KNALLENDE KAMPIOENSHULDIGING MET PRIJSWINNENDE VOGELS EN DAN KAN DE BLIK WEER GERICHT WORDEN OP HET SEIZOEN 2017.
WE ZIEN ELKAAR OP 19 NOVEMBER IN THE PILOT.