arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS STARTTEN CROSS SEIZOEN 2019 STERK IN YSSELSTEYN.

Op zondag 24 maart 2019 was het dan eindelijk zover. Waar de hele winter naar toe gezwoegd was kon eindelijk aan de praktijk getoetst worden. A.C.C. ’T Veulen had een perfecte baan neergelegd in Ysselsteyn en het zonnetje straalde aan een strakblauwe hemel. Wat wil je nog meer. Er was ook een grote verandering in het programma ingevoerd. Voortaan crost iedere klasse drie manches i.p.v. twee en de finale.

KAPOTTE BAND HOUDT  NR. 746 RANIL ZAHEER UIT SIEBENGEWALD AF VAN DAGZEGE.
Wat als hij in die derde manche terwijl hij op kop lag en fantastisch croste die lekke band niet had gekregen, ja wat dan? Hij had al twee tweede plaatsen op zijn naam. Toch vinden wij hem in de dag uitslag nog terug op de fraaie tweede plaats.

OOK NR. 734 HANS CUSTERS UIT BERGEN OP HET EREPODIUM.
Hans wist twee manches te winnen en in de finale werd hij derde. Helaas zat het in de tweede manche flink tegen waardoor hij in de overall stand op plaats drie belandde. Toch een prima seizoenstart van die Zilveren Vogels in deze klasse.

NR. 12 ARIE GROEN UIT WAARLAND (NRD.HOLLAND) AANSTORMEND TALENT BIJ DE JUNIORCUP.
Arie moest er ruim 200km. voor rijden om in Ysselsteyn te kunnen crossen maar zal daar geen spijt van hebben. Hij liet zien dat er echt crosserbloed in zijn aderen stroomt door zo sterk te crossen dat hij met de vierde plats overall maar net naast het erepodium greep. Vooral zijn derde plaats in de tweede manche was bijzonder knap. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

TWEE STARTERS BIJ DE STANDAARDKLASSE.
Een klasse waar de Zilveren Vogels best wel een naam hebben hoog te houden. Daarvoor zullen nr. 927 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek en nr. 928 Troy v.d. Boom uit Herwen moeten gaan zorgen zoals het er nu naar uitziet. Troy is helemaal nieuw in deze klasse. Hij komt uit de NK Jeugd groep waar hij  bij de toppers hoorde. Hij heeft daarom alleen al tijd nodig om te wennen. Toch belooft zijn 11e plek in de dag uitslag veel goeds. Nr. 927 Bertjan is inmiddels een oude rot in het crossers vak en je weet nooit wat hij allemaal gaat uitspoken als hij aan de start staat. Geweldig zo’n crosser die altijd voor verrassingen kan zorgen. Ook in Ysselsteyn kon hij zich vaak mengen in de strijd bij de koplopers. Het bracht hem de zeer verdienstelijke 9e plek in de dag uitslag en dat is een goed en veelbelovend begin van het ASUZ seizoen 2019.

A.s. Zondag 31 maart 2019 staan we aan de start in Horst op circuit “het Peeldijkje” . Benieuwd naar het vervolg van deze goede start van “De Zilveren Vogels”? Kom zelf maar kijken!