arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS SCHITTEREN OPNIEUW OP PAASCROSS 2016 IN KESSEL

NR. 994 TOM RUTTEN UIT SINT ANTHONIS VERSLAAT CONCURRENTIE BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Tom had het helemaal in Kessel hij straalde een vastbeslotenheid uit die bijzonder was en in deze klasse onmisbaar om potten te kunnen breken. Tom had alles in Kessel. In de eerste manche greep hij nog net naast de winst, maar de tweede manche was voor hem en ook in de finale konden de concurrenten hem, ondanks verwoede pogingen, niet van de overwinning afhouden. Ook nr.900 Peter Henraath uit Horst doet duidelijk mee dit seizoen, getuige zijn zesde plaats overall. Voor nr.927 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek liep het allemaal anders waardoor hij in de achterhoede finishte.

NR.488 CYRIEL POEN UIT SIEBENGEWALD IS WEER HELEMAAL TOP BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Cyriel veroverde de dag zege zonder de winst in een van de manches te pakken. Dat geeft wel duidelijk weer hoe deze klasse aan elkaar gewaagd is. Prachtige manches waarbij Cyriel tweede en derde werd. Met de tweede plaats en de dubbele punten die daarbij horen was de dagzege binnen. Nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald krijgt de smaak ook steeds beter te pakken en dat leverde hem in Kessel de vierde plaats op in de dag rangschikking. Het podium is daarmee binnen handbereik.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD KOMT NET TEKORT BIJ DE TOERWAGENS.

Patrick doet er alles aan, maar enkele concurrenten hebben in de winter niet stil gezeten en dat maakt deze klasse soms bloedstollend spannend. We vinden hem nog net op het eindpodium op de derde plaats terug. Concurrentie komt ook uit de eigen vereniging in de vorm van nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald die duidelijk progressie boekt en boze plannen heeft. Mike wil meer dus ook Patrick is gewaarschuwd. Mooi toch! Een voorteken van deze strijd kregen we in de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens waarbij de twee elkaar het leven al zuur maakten met Patrick als winnaar.

Nr.91 Tycho van Krieken uit Oirschot moet wennen bij de CrossKarts. Tycho moet samen met zijn monteurs op zoek naar extra PK’s die nodig zijn om met het geweld van concurrenten over te kunnen.

NR.768 MARCO JASPERS UIT NIEUW BERGEN GRIJPT NET NAAST DAGZEGE BIJ GASTRIJDERS.

Marco gaat er iedere manche vol voor. Het interesseert hem helemaal niet hoe zijn acties aflopen. Hij maakt ze gewoon en vaak loopt het goed af. In Kessel was het genoeg voor de tweede plaats overall. Nr.728 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek veroverde in deze vet bezette groep de 14e plaats.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD BLIJFT OVEREIND IN GEWELD VAN NK JEUGD KLASSE.

Weliswaar nog niet op het hoogste treetje van het winnaarspodium, maar hij komt er echt aan getuige ook weer, zijn 6e plaats in een vol veld. Deze klasse is t.o.v. het vorig seizoen veel sneller geworden en om daar in mee te kunnen gaan is extra vermogen nodig. Daar wordt nog naarstig naar gezocht. Dat geldt ook voor nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) die 8e werd en nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen. Nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden had zijn dag helemaal niet waardoor hij in de achterhoede finishte, maar dat is voor Noa eerder uitzondering dan regel.

NR.48 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN CROSTE STERK BIJ DE JUNIORCUP.

Luka kennen we van zijn snelle starts maar dan moet je dat vol kunnen houden en dat gaat hem steeds beter af. Je wordt niet zomaar vijfde overall. Luka zou weleens een flinke stap kunnen zetten dit seizoen. Nr.95 Tomas Bartels uit Afferden begint ook te klimmen in het klassement getuige ook zijn 8e plaats in Kessel. Veelbelovend! Nr.33 Jorn Bartels uit Afferden leert iedere cross weer nieuwe dingen en doet veel ervaring op. Precies waarvoor deze klasse bedoeld is.

A.s. zondag 3 april is het weer raak in Budel en de Zilveren Vogels laten ook daar weer nadrukkelijk van zich horen!