arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS SCHITTEREN BIJ OPENINGSCROSS ASUZ SEIZOEN 2014

Drie dagzeges mee naar Siebengewald.Daarmee is meteen duidelijk gemaakt dat de Zilveren Vogels weer helemaal meetellen in dit verse seizoen. De openingscross op zondag 30 maart 2014 was georganiseerd door De Paradijsracers uit Melderslo aan het Peeldijkje in Horst. Daar lag in een stralende zon een bijna ronde, zeer brede baan waarop hoge snelheden gehaald konden worden, maar die ook gevaarlijke klippen kende. Er gebeurde van alles wat crossen voor het publiek zo spannend en opwindend maakt. Enorme salto’s, uit de baan vliegen, controle verliezen, brandende wagens en ga zo maar door. Alles bij de prijs inbegrepen. En daar speelden de Zilveren Vogels een hoofdrol in drie klassen.

Junior Cup prooi voor ijzersterke nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald.

Kay won in de tweede manche met groot machtsvertoon het was genieten om hem te volgen gedurende zijn opmars naar de koppositie. In de eerste manche was hij al als tweede gefinisht. De klap op de vuurpijl was de grandioze overwinning in de finale waarmee de dagzege veilig werd gesteld. Helemaal top werd het toen nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald ook nog de tweede plaats overall veroverde, net achter Kay. Nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden klasseerde zich dankzij de herkansing alsnog voor de finale en dat leverde haar de 17e plaats op in de eindrangschikking waar we nr. 98 Nick Rolff uit Siebengewald terug vinden op de 19e en nr. 95 Tomas Bartels uit Siebengewald op de 27e plaats.

Nr. 488 Cyriel Poen uit Siebengewald pakt eerste dagzege in nieuwe Jeugd Special klasse.

In deze nieuwe klasse mag je mee doen  vanaf 14 jaar. De wagens zijn opgevoerd en geprepareerd. Het gaat dus allemaal een stuk harder. Daar voelde Cyriel zich meteen thuis en dat onderstreepte hij met zeges in alle manches, inclusief de finale. De  concurrentie weet meteen op wie de jacht geopend moet worden. Cyriel zal het een zorg zijn, hij weet wat hij kan en wie die perfecte wagentjes klaar maakt. Dat is vertrouwen. Bij de NK jeugd klasse kwam alleen nr. 91 Willem van Wijk uit het Belgische Weelde aan de start. Hij werd in de finale derde en dat bracht hem op de 5e plaats overall.

Nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen pakt dagzege in de Standaardklasse.

Kevin croste ijzersterk. Hij werd aan alle kanten bedreigd, de hele trukendoos werd  door de concurrenten open getrokken, maar Kevin hield zijn hoofd koel en stuurde geweldig strak naar een tweede plaats in de eerste manche, de tweede manche won hij en in de finale toonde hij andermaal zijn klasse door die ook te winnen. Petje af want bedenk wel dat niet iedereen met die wagen zomaar overweg kan dan moet je echt wat in je mars hebben.

Wordt de Toerwagenklasse weer een prooi voor de Zilveren Vogels?

Het zal vooral afhangen van de kracht van één concurrent nl. Jan Verhees uit Liessel. Die domineerde de eerste cross wel erg sterk. Toch hebben de Zilveren Vogels wel wat ijzers in het vuur zoals nr. 698 Ivo v.d. Hoogen uit Siebengewald, de ASUZ kampioen 2013 in deze klasse. In Horst moest Ivo zich neerleggen bij de vijfde plaats. Daarmee lag hij nog twee plaatsen achter nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald. Op de 14e plaats finishte nr. 659 Peter Henraath uit Horst en 17e werd nr. 625 Bjorn Bottenberg uit Gennep.

Nr. 576 Peter Theunissen uit Groeningen laat zich weer zien in de Sportklasse Plus.

Peter zal ongetwijfeld weer in deze klasse starten met maar een doel en dat is strijden voor het ASUZ kampioenschap 2014. Afgelopen seizoen was een tussendoortje, maar dit jaar moet het weer echt gaan knallen. Dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje. In Horst vocht hij hete gevechten uit met zeer sterke concurrenten die hem kranig partij boden. Peter zal er stevig tegenaan moeten want de concurrenten hebben niet stil gestaan en dat blijkt ook wel een beetje uit het feit dat Peter met de 4e plaats overall net buiten het podium viel. Ik durf er wat onder te verwedden dat daar zeer binnenkort verandering in komt.

Misschien a.s. zondag 6 april al want dan staan we om 11:00uur in Overloon aan de start.