arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS LATEN ZICH OPNIEUW ZIEN IN OVERLOON.

De groep starters is wat kleiner geworden t.o.v. voorgaande jaren maar degenen die aan de start staan crossen zich het vuur uit de sloffen om de reputatie van de Zilveren Vogels hoog te houden.

NIEUWE KLASSE JUNIOR BUGGY’S PROOI VOOR NR. 215 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN.
Luka is met deze Buggy grote kandidaat voor het kampioenschap als hij zo door gaat. De Junior Buggy’s startten met de Jeugd Specials en de Standaard 1300 in dezelfde groep en daar zag je pas hoe snel die buggy’s zijn in vergelijking met de rest. Luka was met afstand de snelste. Nr. 227 Brandy Bindels uit Siebengewald werd in deze groep tweede bij de Junior Buggy’s.

NR. 632 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD STEEDS STERKER BIJ DE TOERWAGENS.
Thijs lijkt iedere cross vertrouwder te raken met zijn wagen. Om telkens voor de winst te gaan moet er nog een schepje bovenop maar hij zit er dicht bij. In Overloon croste hij zeer sterk naar de tweede plek in het dag klassement en in de Superfinale haalde hij als derde ook het podium. Nr. 696 Gijs Verberk uit Oploo stond ook aan de start en presteerde met de derde plaats in manche twee en de vierde plaats overall eigenlijk uitstekend in al dat Toerwagen geweld.

DE JEUGD VAN DE ZILVEREN VOGELS LEERT HARD BIJ.
In de NK Jeugdgroep wordt steeds harder gecrost en om daar echt mee te kunnen moet je van goeden huize komen. Het beste bracht nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen het ervan af met de zevende plaats overall en nr.59 Kevin v.d. Lugt uit Reek pakte de 10e plaats.

OOK BIJ DE JUNIOR CUP IS HET NOG NIET GEMAKKELIJK.
Het lukte nr. 88 Stijn Theunissen uit Siebengewald desondanks toch om zich enkele malen in de kijker te crossen maar het was nog niet genoeg om helemaal met de top mee te doen. Toch gaat dat er voor Stijn een keer van komen, dat zie je gewoon. In Overloon werd hij in het dag klassement negende. Wie wel al kennis gemaakt heeft met die top is nr.33 Jorn Bartels uit Afferden. Maar soms heb je van die dagen dat het gewoon niet wil lukken en in Overloon was zo’n dag voor Jorn. Hij had zelfs de herkansing nodig om nog in de finale aan de start te kunnen staan. Met de 14e plaats overall zal hij beslist niet tevreden zijn.

RESTEERT NOG DE GASTRIJDERS.
Daarbij blonk nr. 768 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen echt uit. Telkens voorin strijden en in de finale tweede worden zorgde ervoor dat hij overall ook de tweede plaats veroverde. Nr. 739 Patrick Lichteveld uit Siebengewald was er ook weer eens bij. Niet bij de Toerwagens waar hij zijn grote triomfen vierde, maar bij de Gastrijders, gewoon voor de fun. En dat hij kan crossen liet hij ook in Overloon weer zien met de tweede plaats in manche twee en de vierde plaats in de dag uitslag.

A.s. zondag, eerste Paasdag 16 april 2017, staan we weer aan de start in Kessel. Het zal daar ook weer erg hard gaan. We kijken ernaar uit.