arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS DOMINANT IN ENKELE KLASSEN TIJDENS CROSS IN OVERLOON

“We zijn er en dat zullen ze weten ook”, dat moet wel bijna de gedachte geweest zijn van Cyriel Poen en Peter Theunissen. Ze waren, soms met overmacht, de sterksten in hun klassen tijdens deze cross op zondag 06 april 2014. De baan kende lange rechte stukken en scherpe bochten. De ondergrond plakte wel behoorlijk wat weer van invloed was op de snelheid.

Nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald gaat voor prolongatie van titel in de Junior Cup.
De concurrenten kunnen hem op dit moment absoluut niet meer volgen getuige zijn twee manche overwinningen en de dikke winst in de finale. Mooi  is wel dat hij het podium in Overloon deelde met nr. 98 Nick Rolff uit Siebengewald die de derde plaats overall veroverde en daarmee laat zien dat hij steeds dichter bij de toppers komt.

Voor nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald liep het helemaal anders. De schitterende winst van vorige week in Horst kreeg geen vervolg. Kay zorgde voor een bloedstollende scene door in de tweede manche over de kop te vliegen na een sterke 2e plaats in de eerste manche. Ook in de finale zat het allemaal tegen waardoor hij uiteindelijk op de 16e plaats terecht kwam. En toch zien wij die strijdlust met als inzet alles of niets graag, of het altijd slim is, blijft de vraag. Op plek 25 finishte nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden en dat is helemaal niet verkeerd voor Tomas die volop aan het leren is.

Cyriel Poen met nr. 488 ook de baas in de nieuwe Jeugd Special klasse.
Met uitstekend geprepareerd materiaal laat Cyriel zien dat hij ook deze uitdaging aan kan en, wie weet , crost hij wel op een dubbel kampioenschap af. Ofschoon het wat vroeg is om dat nu al te beweren na 2 crossen. Maar het is wel Cyriel met zijn uitstekende technische staf, dus…..

Nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) nog niet voorin bij NK Jeugdklasse.
Willem heeft de slag nog niet echt te pakken. Vorig seizoen kende hij een heel sterke eerste seizoenshelft en dat is nu minder. Hij moet met zijn team op zoek naar wat extra PK’s wil hij weer verder komen dan de 7e plek in Overloon.

Nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen toont enorme vechtlust in Overloon bij de Standaardklasse.
Kevin moet alle zeilen bij zetten om zijn wagen te kunnen controleren. Vaak dwingt het geweld hem om ruime bochten te nemen en de concurrentie heeft dat in de gaten en probeert hem telkens binnendoor te verrassen. Desondanks stond hij weer op het podium in Overloon met zijn prima derde plaats overall.

Zilveren Vogels sterk in Toerwagenklasse.
Zij zouden deze klasse helemaal domineren als daar niet nr. 624 jan Verhees uit Liessel was. Die is nog steeds te sterk, maar daarachter krijgt de concurrentie vet het nakijken. Nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald werd 2e en nr. 698 Ivo v.d. Hoogen maakte met de derde plaats het podium compleet. Nr. 676 Rob van Soest uit Vierlingsbeek vinden we terug op de 9e plaats en nr. 625 Bjorn Bottenberg uit Gennep sluit de rij op de 10e plaats.

Nr. 576 Peter Theunissen uit Groeningen levert spetterend gevecht in Sportklasse Plus.
Peter laat er geen gras over groeien, waar hij in Horst nog niet overal de baas was liet hij in Overloon zien dat, dat wel nadrukkelijk zijn bedoeling is. En de concurrentie is echt ijzersterk, toch kwamen ze tekort tegen deze klasbak. Peter won beide manches en de finale dus grandioos dag winnaar. Bovendien schreef hij ook de Superfinale Sprinters op zijn naam waarmee zijn dag helemaal goed was.

A.s. Zondag 13 april is het weer raak in Ysselsteyn op de baan die later dit jaar ook als baan dient voor een officiële NK wedstrijd. Kijken wat de Zilveren Vogels daarop kunnen.