arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGELS DOEN WEER STEVIG MEE IN HORST

ZILVEREN VOGELS DOEN WEER STEVIG MEE IN HORST.

Op zondag 10 mei 2015 was het in Horst te doen op de bekende baan aan het Peeldijkje. Daar lag me dan ook een baan zeg. Lang, breed, rond op een vervaarlijke hoek na die was bijna 90 graden. Het leek meer een race dan een cross baan. Maar schijn bedriegt, dat merkten de crossers snel genoeg, de snelheid lag inderdaad erg hoog maar die nam in de loop van de middag af omdat de baan veranderde in een agressief monster vol vervaarlijke klippen. Eens temeer bleek dat schijn bedriegt. En daar moesten alle crossers mee dealen. Wat een uitdaging.

NR. 434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD IJZERSTERK IN DE JEUGD SPECIALS.

Kay croste de ziel uit zijn lijf en dat bracht hem in de eerste manche de tweede plek, winst in de tweede manche en door tweede in de finale te worden greep hij toch net de dagzege, een buitengewoon goede prestatie. Nr. 431 Anne Bartels uit Afferden was ook in bloedvorm en dat bracht ook Anne op het erepodium en wel op de prima derde plaats in de dag rangschikking

NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD GRIJPT NET NAAST DAGZEGE IN DE STANDAARDKLASSE.

En dat ondanks schitterende winst in de finale en de tweede manche. De mindere eerste manche brak hem uiteindelijk op waardoor hij net naast de dagzege greep. Toch blijft hij een echte kandidaat voor het ASUZ kampioenschap 2015 ofschoon de weg daarnaar toe nog lang is. Nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis croste ook weer stabiel. Hij zit er steeds midden tussen en dat maakt hem steeds sterker. In Horst leverde hem dat de 5e plaats op. Nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen weet iedere manche weer voor spektakel te zorgen. Het publiek geniet volop van hem omdat je steeds verrast wordt per ronde. Hij kan zomaar voorop crossen om de volgende ronde weer als 5e door te komen en dat gaat maar door. Uiteindelijk leverde het Kevin in Horst nog de zeer verdienstelijke 7e plaats op.

MARTIN DENEN UIT MAASHEES ACHTER HET STUUR VAN NR. 687.

Martin vormt een team met Patrick Lichteveldt en hij weet zich uitstekend van zijn taak in Horst want het is niet niks om Patrick’s plaats in te nemen. Die leidt immers in het tussenklassement naar het ASUZ kampioenschap 2015 in deze klasse. Martin kweet zich uitstekend van zijn taak hij vocht als een gek voor iedere centimeter en de tweede plaats kleefde aan hem in de manches en in de finale waardoor hij ook op het podium op die plaats terecht kwam. Nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen pakte de negende plaats overall en meer zat er in Horst ook niet echt in.

NK JEUGD BLIJFT UITDAGING VOOR ZILVEREN VOGEL NR. 91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B)

Willem blijft maar zoeken naar de vorm van 2014. Als hij die terug gevonden heeft zullen we hem zeker weer aan het front in deze klasse terug vinden nu is hij zoekende en zie je hem wel voorin, maar nog niet voor lang. De zevende plaats wist hij te pakken in Horst waar de 9e plaats was weg gelegd voor nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden die steeds sterker wordt. Meestal start Noa geweldig, maar dan is het de kunst om daar een goed vervolg aan te geven en dat lukt steeds beter.

NR. 98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD WEER BIJ DE BESTEN IN DE JUNIOR CUP KLASSE.

Nick laat iedere week zien dat je ook met materiaal dat niet het neusje van de zalm is goed kunt presteren. Vooral in zijn tweede manche croste hij sterk wat hem daarin de tweede plaats opleverde. In het dag klassement vinden we Nick terug op de zeer verdienstelijke zesde plaats wat in een veld van 24 starters toch goed genoemd mag worden. Nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden komt ook steeds beter in het ritme met ook zo’n goede start en dan uiteindelijk toch 15e worden in de einduitslag. De 16e plaats van nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen was minder dan de 13e die Troy een week eerder in Someren scoorde maar de baan was dan ook totaal anders. Dat verklaart veel. Nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden blijft met zijn 12 jaar opvallend goed presteren. Luka wint nog niet, verre van dat zelfs maar hij laat wel zien dat er veel toekomst in hem zit oftewel, talent. En daar gaan we nog van genieten. De 17e plek was voor hem en nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden scoorde de 19e plaats. Ook voor Jorn geldt dat de leerschool van de Junior Cup hem sterker maakt

GASTRIJDER NR. 759 PETER HENRAATH UIT HORST BLAAST MOTOR OP.

Alsof de duvel ermee speelt. De motor was afgelopen week nog speciaal gecontroleerd, maar toch zagen we hoe hij bij de Gastrijders ineens tijdens een spannend gevecht om de eerste plaats “poefff” zei en dat was het einde. Een gapend gat in het motorblok. Ook dat hoort bij autocross al gun je dat niemand.

Even rust nu ofschoon verschillende Zilveren Vogels actief zullen zijn bij diverse NK en Europokaal wedstrijden. Pas in het crossweekend van 13/14 juni 2014 zijn we weer actief en ook dan in Horst. Het voordeel is dat de baan dan voor niemand nog geheimen kent.