arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

ZILVEREN VOGEL PETER THEUNISSEN UIT GROENINGEN WINT GLORIEUS IN HORST.

Nr.576 Peter Theunissen kwam naar Horst om te testen omdat hij vaste starter is bij NK wedstrijden. Zaterdag nog even alles in elkaar bouwen en dan gaan met die banaan aan het Peeldijkje in Horst waar op zondag 31 maart 2019 de tweede ASUZ Kampioenscross van het seizoen 2019 van start gaat. Het is dus ook voor Peter afwachten hoe het zal lopen en het nieuwe materiaal zich houdt. Best spannend. In de eerste manche pakt hij door een magistrale start meteen de leiding om die niet meer af te staan. In de tweede en derde manche verovert hij beide keren de tweede plaats waarvoor hij al zijn stuurmanskunst moet aanwenden. Maar die heeft hij voldoende. De dagzege is zijn deel in deze supersnelle en spectaculaire klasse. “Ik heb lekker gecrost vandaag”, is na afloop Peters commentaar.

NR.12 ARIE GROEN UIT WAARLAND TOONT OPNIEUW ZIJN TALENT IN DE JUNIOR CUP.
Arie is opnieuw vanuit het Noord Hollandse Waarland ruim 200km. naar Horst komen rijden om aan de start te staan van de tweede cross van het prille ASUZ seizoen 2019. Hij was er niet voor niets De derde plaats in de eerste en de tweede in de tweede manche bezorgden hem een prachtige derde plaats op het podium voor de dag winnaars. Voorwaar opnieuw een puike prestatie. Die beker is binnen en het zal beslist niet de laatste zijn dit seizoen.

NR.928 TROY V.D. BOOM UIT HERWEN KRIJGT DE SMAAK IN DE STANDAARDKLASSE TE PAKKEN.
Troy heeft in het seizoen 2018 tot het laatst mee gestreden om de NK Jeugdtitel. Hij stond dan ook op het podium bij de Kampioenshuldiging. Nu is hij over gestapt naar de Standaardklasse en dat is een hele onderneming want in deze klasse gelden heel andere wetten. Het gaat er veel ruiger en harder aan toe. Je moet stevig in je schoenen staan als je hier wilt overleven. Vaak gaat het op het randje. Als je dan nu al iedere manche voorin mee weet knokken ben je uit het juiste hout gesneden. De zesde plaats in de dag uitslag is dan ook prima te noemen.
Voor nr. 927 Bert jan Vousten uit Vierlingsbeek staat allang vast dat die uit het juiste hout gesneden is voor deze klasse. De concurrentie kent hem en weet dat het altijd oppassen is als Bert Jan in de buurt is. Hij zorgt altijd voor afwisseling. In Horst op de lange baan aan het Peeldijkje was dat niet anders wat hem in de tweede manche zelfs de tweede plaats opleverde. Overall vinden we Bert jan terug op de achtste plaats.

Nr.88 Stijn Theunissen uit Siebengewald croste in Horst naar de tweede plek bij de
Special 1400 groep en haalde daarmee het maximale uit de kast op de lange baan in Horst wat zijn wagen op dit moment kon brengen.
A.s. zondag 7 april 2019 staan we weer aan de start in Overloon waar om 11:00 uur de motoren weer gretig zullen staan te brullen.