arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

“WIEL DRAMA” VOOR ZILVEREN VOGELS IN KESSEL.

Zondag 21 april 2019, Eerste Paasdag, traditioneel gekleurde eitjes bij de entree. De baan aan het Keizersveld ligt er weer perfect bij. Prima lengte, flink breed maar…… verraderlijk. Wat een tricky baan, geen enkele manche hetzelfde, hard en zachter wisselen elkaar af. Klippen ontstaan ondanks intensief onderhoud. Wat een uitdaging voor crosser en materiaal, wat een uitdaging!

GEEN KLINKENDE RESULTATEN VOOR ZILVEREN VOGELS.
Nee, er stonden er maar twee aan de start en beiden betaalde een zware tol op deze baan. Laten we beginnen met nr. 927 Bert Jan Vousten uit Vierlingsbeek. Hij startte weer in twee klassen, nl. De Standaardklasse en de Nachtcross Gastrijders. In de Standaardklasse speelt Bert Jan altijd een toonaangevende rol dat weten we en daar genieten wij enorm van. Echter in Kessel finishte hij in de eerste manche zeer verdienstelijk als zesde in een groot en loeizwaar veld. In de tweede manche startte hij weer sterk maar toen sloeg het noodlot toe en ontplooide zich deel een van het “wiel drama” hij brak in de hitte van de strijd zijn linker voorwiel af en dat betekende een trieste afgang achter de tractor en een verder kansloze missie in de Standaardklasse. Bert Jan werd uiteindelijk 14e

Balen natuurlijk maar ja volgende keer beter en niet alle banen zijn zo extreem als die in Kessel. Bert Jan had nog een ijzer in het vuur nl. bij de Nachtcross Gastrijders. Deze klasse biedt de mogelijkheid aan potentiele nachtcrossers om materiaal te testen voor de cyclus van vier nacht crossen bij de ASUZ waarvan de eerste voor 4 mei 2019 in Baarlo op het programma staat en de vierde en laatste in Siebengewald gepland staat op zaterdag 31 augustus 2019. Bert Jan startte met nr. 7 en veroverde door echt agressief te crossen zoals we hem kennen middels vierde plaatsen en ook de verdienstelijke vierde plaats in de dag uitslag.

NR. 734 HANS CUSTERS UIT BERGEN TWEEDE SLACHTOFFER “WIEL DRAMA”
Hans startte bij de Gastrijders en deed dat voortreffelijk met een derde plaats in de eerste manche. In de tweede manche had hij zich prachtig naar de vierde plaats gecrost toen het mis ging en hij werd uitgeschakeld door een afgebroken rechter voorwiel. Einde oefening voor Hans en de 5e plek overall. Nee. Het was niet de dag van de Zilveren Vogels waarvan het natuurlijk prachtig is dat Hans en Bert Jan de eer hoog hielden door wel aan de start te staan. Natuurlijk vinden ook zij het veel leuker om met meer Zilveren Vogels die eer te verdedigen, cross na cross. Komend weekend even geen cross, maar daarna in het weekend van 4 en 5 mei 2019 is het vet raak in Baarlo. Op zaterdag de grote Nachtcross met in het voorprogramma diverse stockcar formule 1 en 2 klassen en zondag de zesde aflevering van de ASUZ kampioenscross reeks. Een grote cross happening van naam en faam in de weide omgeving met hopelijk veel Zilveren Vogels aan de start.