arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

VEEL ZILVEREN VOGELS OP SPANNEND CROSS WEEKEND IN BAARLO.

Op zaterdag 04 mei 2019 na twee indrukwekkende minuten stilte om 20:00uur begonnen de voorbereidingen voor de grote Konings nachtcross 2019 van Baarlo. De eerste in een serie van vier waarvan de laatste zal plaatsvinden op 31 augustus in Siebengewald. Één Zilveren Vogel aan de start nr. 88 Bert Jan Vousten uit Vierlingsbeek en die veroverde in een loeiharde cross op een verraderlijke baan de 39e plaats. Misschien denk je nu: “Nou en, wat is daar bijzonder aan?” Het antwoord is simpel immers er waren 126 crossers die zich hadden ingeschreven en daarvan vielen er in de voorrondes dus al  41 af, maar Bert Jan was niet stuk te krijgen en dan is die 39e plaats een puike prestatie en wie weet hoe dat zich in de volgende drie Nacht crossen verder ontwikkelt.

 

NIEUWE JEUGD ZILVEREN VOGELS BIJ DE JUNIOR CUP.
Neem nr. 34 Jens van Mierlo uit Bergen die kwam aan de start met een prachtige wagen en crost meteen mee alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. In de finale veroverde hij zelfs de tweede plaats en in de dag uitslag stond hij te stralen op het derde treetje van het erepodium. Ook de debutante met nr.4  Imke Brouwers uit Gennep deed het uitstekend door strak naar de vierde plaats overall te crossen.
Wat een talenten! Voor nr. 12 Arie Groen uit Waarland liep het minder gesmeerd in Baarlo, hij kende teveel problemen om echt mee te doen in de top en bezette uiteindelijk plek 12.

ALS NR. 928 TROY V.D. BOOM UIT HERWEN NIET WAS UITGEVALLEN IN DE DERDE MANCHE BIJ DE STANDAARDKLASSE…..
Ja, “als” bestaat niet zeggen ze dan wel, maar Troy was echt in bloedvorm in Baarlo. Hij won zijn eerste manche, werd tweede in manche twee en lag in de derde manche weer vooraan toen zijn auto stil viel. De achtste plaats overall was dan ook een schrale troost er gloorde immers een ereplaats.

BIJ DE TOERWAGENS WAREN DE ZILVEREN VOGELS NADRUKKELIJK AANWEZIG.
Nr. 630 Kevin Poen uit Siebengewald beklom zelfs na afloop het derde treetje van het erepodium. Dat was mede te danken aan zijn sterke crossen in de derde manche waarin hij derde werd.

NR 734 HANS CUSTERS UIT BERGEN GROTE WINNAAR BIJ DE GASTRIJDERS.
Hans vloog er alle manches weer volop met het van hem zo bekende lef volop in en dat loonde. Hij won twee van de drie manches. En in de finale werd hij tweede. De grootste beker was voor hem. Met een wat kleiner exemplaar moest nr. 728 Bert Jan Vousten uit Vierlingsbeek het doen. Na een mislukte eerste manche knokte hij zich in manche twee naar de tweede plaats en won hij zijn derde manche. Daarna schreef hij ook nog op magistrale wijze de finale op zijn naam. Door die eerste manche bracht hem dit kei sterke crossen toch niet verder dan de derde plaats overall. Ook op plek vijf treffen we een Zilveren Vogel aan en niet de minste. We kennen hem nog van de enorme gevechten afgelopen jaren bij de Toerwagens. Daar zien we hem niet meer terug maar des te leuker is het om hem eens bezig te zien bij de Gastrijders. We hebben het natuurlijk over nr. 703 Thijs Giesbers uit Siebengewald. Hij leende de wagen van Hay Vousten en knallen maar. Genieten geblazen met plek vijf overall als beloning.

Dat was een gezellig, vruchtbaar en fraai cross weekend in Baarlo met zoveel Zilveren Vogels. Het volgende cross weekend staat gepland 20/21 juli 2019 in Horst.

Op zondag zorgde het onstuimige weer met harde wind, hagelbuien, fikse regen en stralende zon ervoor dat de baan geen minuut hetzelfde was. Wat een sensatie werd er geboden. Het publiek dat ondanks dat weer, opnieuw met velen was opgekomen (zaterdag was stampvol) genoot volop en gebruikte de grote tent als schuilplaats wanneer dat nodig was.