arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

UITBLINKENDE NR. 533 DANNY LAUF UIT SIEBENGEWALD STEELT DE SHOW IN HORST

In Horst werd voor de tweede keer in de geschiedenis van de A.C.C. Paradijsracers uit Melderslo een compleet cross weekend georganiseerd op 13/14 juni 2015. Beide dagen trokken veel publiek en verliepen uiterst succesvol. Bij de avondcross op zaterdag waren verschillende Zilveren Vogels present maar die wisten daar toch geen echte potten te breken.


Bij de ASUZ kampioenscross op zondag was dat wel even anders. Op verschillende fronten streden de Zilveren Vogels met volle inzet voor de dagzeges in de diverse klassen. Eentje lukte dat en dat was nr. 533 Danny Lauf die echt alles uit de kast moest halen om de Sportklasse Plus op zijn naam te schrijven. Hij won de eerste manche en iedereen verwachtte datzelfde in de tweede manche, maar daar was nr. 502 Henry van Neerven uit Ysselsteyn hem toch net te snel af. Alles moest gebeuren in de finale en daar liet Danny vanaf de start zien dat hij de absolute heerser was. Henry kon het slechts laten gebeuren. Danny maakte het succes helemaal compleet door later ook het super kampioenschap Sprint te veroveren. Het was weer genieten geblazen in die Super finale. Temeer omdat er nog een andere Zilveren Vogel schitterde met Toerwagen nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald die eveneens te snel was voor alle concurrenten in de Kever en Standaardklasse en daardoor het Superkampioenschap van die klassen op zijn naam schreef.

Bij die Toerwagens veroverde Patrick na een enerverende strijd met nr. 601 Danny Janssen uit Liessel de tweede plaats overall en daarmee weet hij meteen wie zijn grootste concurrent voor het ASUZ kampioenschap Toerwagens 2015 gaat zijn. Nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen deed het trouwens ook uitstekend getuige zijn 6e plaats in de dag rangschikking.

NR.91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B) VECHT ALS EEN LEEUW BIJ DE NK JEUGD.

Willem was in erg goede vorm. Hij veroverde een tweede en een eerste plaats in de manches en in de finale pakte hij na een fel gevecht zeer knap de derde plaats. Dat leverde hem de tweede plaats overall op, nog net voor clubmakker nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald, die er alles aan gedaan heeft om nog hoger te eindigen, maar hij kwam net tekort. Nr.79 Noa van Rijt uit Afferden vinden we terug op de 13e plaats en het blijft een fantastisch gezicht om die snelle starts van Noa te zien. Op plek 21 strandde nr.87 Tim Heimen uit Pannerden.

NR.98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD TIMMERT HARD AAN DE WEG BIJ DE JUNIOR CUP.

Nick was zaterdag al sterk in het voorprogramma van de avondcross waar hij alle drie de manches won. Ook op zondag was hij nadrukkelijk aanwezig met een derde plaats in manche twee en in de finale kwam hij in de eindrangschikking met de derde plaats nog net op het erepodium. Nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden startte weer als een duveltje uit een doosje. Hij zet echt grote stappen en die brachten hem in Horst naar de 7e plaats. Op plaats 16 finishte nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen met direct achter hem nr. 76 Jules Janssen uit Afferden. Nr. 33 Tom Bartels uit Afferden strandde op de 19e plaats en de rij werd gesloten door nr.95 Tomas Bartels uit Afferden. Aan aanstormend talent geen gebrek bij de Zilveren Vogels.

NR. 431 ANNE BARTELS UIT AFFERDEN MAAKT SPECTACULAIRE SALTO BIJ JEUGD SPECIALS.

Anne heeft haar vuurdoop definitief gehad. Haar eerste salto en nauwelijks bekomen van de schrik zegt ze doodleuk: “Ik vond dat eigenlijk wel kei gaaf”. Zo hoort dat en de twaalfde plaats was haar deel. Nr. 434 Kay Pennings uit Siebengewald deed het een stuk beter met winst in de eerste manche, maar daarna liet zijn materiaal hem in de steek. Het had zo mooi kunnen zijn maar daar is geen kruid tegen gewassen, hij werd elfde.

NR.994 TOM RUTTEN UIT ST. ANTHONIS NET NAAST HET PODIUM BIJ STANDAARDKLASSE.

Als je vierde wordt in de eindrangschikking heb je erg goed gecrost want in deze klasse gaat het er altijd ruig en heftig aan toe. Nr. 900 Mike Welles uit Siebengewald startte weer ijzersterk met winst in de eerste manche, maar daarna speelde zijn motor hem parten. Problemen, problemen, problemen en daardoor “slechts” de 13e plaats in de eindrangschikking. Nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen had de handen weer vol aan het onder controle houden van zijn supersnelle, maar ook zeer eigenwijze wagen. Meer dan de 18e plek zat er in Horst niet in.

Bij de Gastrijders vinden we nr. 744 Jeroen van Duijghuijzen uit Druten terug op de 16e plaats. Op 8 en 9 augustus 2015 is het weer raak in Kessel. De Zilveren Vogels zullen ook daar weer hard op het gas gaan. Ze kunnen niet anders en dat is heerlijk om mee te maken. Veel succes daar!