arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

TOP PRESTATIES ZILVEREN VOGELS OP KONINGSCROSS WEEKEND IN BAARLO

Zaterdagavond 23 april 2016 – 21:00uur, 90 brullende wagens staan opgesteld op een voor zo’n groot aantal eigenlijk iets te korte baan. Het rode licht dooft, groen licht op en daar spuiten ze weg alle negentig voor de grote Konings nachtcross. Nr. 50 Danny Lauf uit Siebengewald die zich nota bene als gevolg van technische problemen pas via de herkansing plaatste voor de nachtcross en helemaal achteraan van start ging croste uiterst geconcentreerd ronde na ronde verder naar voren totdat hij tegen het einde net op tijd aan de leiding kwam en die nog wat kon uitbouwen ook. Opnieuw schreef hij de grote Konings nachtcross van Baarlo (ruim 4000 bezoekers) op zijn naam. Wat een after party, wat een feest met dit Siebengewalds tintje.

Om het Zilveren Vogel succes helemaal compleet te maken won in het voorprogramma nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald ook nog de grote Jv,d,C Jeugd Cup 2016 die hoog staat aangeschreven en waar enorm voor werd gevochten. Prachtige en terechte buit voor de supersnelle Kay.

Op de ASUZ kampioenscross van zondag startte Danny Lauf voor het eerst in zijn nieuwe Sprinter met nr.133. Hij wilde testen maar dat ging zo goed dat hij alle Sprinters achter zich liet en door winst in de tweede, derde en finale manche ijzersterk de dagzege veroverde. Weer een vette prijs en als klap op de vuurpijl won hij later ook nog de Superfinale Sprint. Ook nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald wist de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens te winnen en daarmee het succes van de Zilveren Vogels compleet te maken.

Bij de Toerwagens moest Patrick genoegen nemen met de derde plaats overall, de concurrentie hier is uiterst heftig en blijft een enorme uitdaging voor Patrick. Bij diezelfde Toerwagens was nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald helemaal niet tevreden met de 13e plaats. Hij had eigenlijk veel meer verwacht, dat moet dan maar de volgende cross want het zit er zeker in.

NR.900 PETER HENRAATH UIT HORST MIST DOOR PECH IN DE FINALE HET EREPODIUM.
Peter pakte in de eerste manche plek drie en de tweede manche wist hij sterk te winnen. In de finale ging het aan het einde helemaal mis waardoor een ere plek er niet meer in zat ofschoon plek vijf eigenlijk ook best wel goed is. Nr. 927 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek deed met de 14e plaats aardig mee in de middenmoot van deze druk bezette Standaardklasse. Nr.994 Tom Rutten uit Sint Anthonis die vorige week nog zo enorm schitterde  met winst in Liessel bij de Standaardklasse kreeg in Baarlo na de winst in de eerste manche en de tweede plaats in de tweede de zwarte vlag in de finale waarmee hij uit de uitslag van het dag klassement verdween.

NR.91 TYCHO VAN KRIEKEN UIT OIRSCHOT BELEEFDE OFF DAY BIJ DE CROSS KARTS.
Tycho kon de stijgende lijn van afgelopen weken even geen vervolg geven, hij reed zich vast in de eerste manche en daarmee was hij meteen kansloos voor een beter resultaat dan de zesde plaats.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD OOK DE STERKSTE IN DE NK JEUGDKLASSE.
Kay kende geen problemen met deze snelle baan, in tegendeel, zijn cross wagen is inmiddels zo snel geworden dat de concurrentie hem echt niet kan bijhouden. In de eerste manche moest hij helemaal achteraan starten maar wist toch nog op te klimmen naar de derde plaats. De tweede manche won hij en in de finale heeft de concurrentie vanaf de start alleen maar zijn achterkant gezien. Nr.91 Willem van Wijk uit Weelde (B) had veel meer moeite met de baan en dat zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan de 8e plaats. Op plek nr.16 in de eindrangschikking vinden we nr.79 Noa van Rijt uit Afferden terug en plek 23 was voor nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen.

NR.48 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN OP EREPODIUM BIJ JUNIORCUP.
Luka was goed bezig in Baarlo, zat er steeds goed voorin bij en dankzij de tweede plaats in de finale stond hij toch maar mooi op het derde treetje in het dag klassement. Nr.33 Jorn Bartels uit Afferden vinden we terug op de verdienstelijke zesde plaats met op 8 nr. 42 Brandy Bindels uit Siebengewald die ook steeds beter wordt. Nr.95 Tomas Bartels uit Afferden leek de eerste manche te winnen maar dat bleek het gevolg van een valse start te zijn waardoor hij meteen naar achter in de uitslag kieperde.

NR.498 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD STERK BIJ DE JEUGD SPECIALS.
Nick handhaaft zich goed bij de eersten in deze groep en voert ze zelfs soms aan. In Baarlo pakte hij de vierde plek in de eerste manche en de vijfde in de finale wat ook goed was voor de prima 5e plek overall. Tot slot nog de vermelding dat nr. 728 Bertjan Vousten bij de Gastrijders 12e werd en we kunnen onze blik weer richten op de volgende cross op a.s. zondag 1 mei 2016.

NOG EEN KEER ALLES ERUIT RAMMEN IN SOMEREN, DAARNA HEEFT DE ASUZ ENKELE WEKEN CROSS PAUZE.