arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

SUPERDAG VOOR ZILVEREN VOGEL NR. 994 TOM RUTTEN UIT SINT ANTHONIS IN LIESSEL

Op zondag 17 april 2016 crosste Tom ijzersterk naar de dagzege bij de Standaardklasse. Dat deed hij door in de eerste manche de tweede plaats te scoren gevolgd door winst in de tweede en een daverende overwinning in de Finale. Wat een puike prestatie van deze crosser die zich wel erg sterk ontwikkelt dit seizoen. Dat onderstreepte hij later nog maar weer eens door als kers op de taart de superfinale kever-standaard-toerwagens te winnen. Ook de kampioen 2015 in deze klasse, Zilveren Vogel nr. 900 Mike Welles uit Siebengewald deed weer aardig mee. Hij wist de derde plaats overall te veroveren. Op de 18e plaats vinden we ook nog nr. 927 Berjan Vousten uit Vierlingsbeek terug.

NR.687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD TWEEDE BIJ DE TOERWAGENS.

Patrick croste voor het eerst met zijn nieuwe motor en dat was uiteraard erg spannend. Valt het mee of tegen. Duidelijk werd dat deze motor wel degelijk veel potentie heeft. Hij wist redelijk in de buurt van grote favoriet nr. 624 Jan Verhees uit Liessel te blijven en wat in deze testfase het belangrijkste is, dat Patrick met deze nieuwe motor verder kan. Nr.688 Mike Welles uit Siebengewald was ook in deze klasse actief en dat kent een wisselvallig verloop met wel positieve ontwikkeling. In Liessel scoorde Mike de 6e plaats overall.

NR.91 TYCHO VAN KRIEKEN UIT OIRSCHOT BEGINT TE WENNEN BIJ DE CROSSKARTS.

Hij kan zich met de strijd vanaf plaats drie bemoeien zoals in Liessel bleek. Hij werd vierde en wie weet wat er in die crosskart nog aan extra vermogen verstopt zit, wie weet.

NR.48 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN SCHITTERT BIJ JUNIOR CUP.

Luka verkeerde in goede vorm. Hij was scherp vanaf de start en dat leverde hem twee tweede plaatsen op in de manches. In de finale was hij erg sterk bezig en kiest hij vaak voor alles of niets. Zo ook in Liessel waar hij in zijn Sturm und Drang iets te ongeduldig was en een stuurfoutje hem terug wierp van de tweede plaats naar de vijfde. Wie weet had er anders een nog fraaiere klassering in gezeten dan de overigens ook geweldige tweede plaats overall. Nr.95 Tomas Bartels uit Afferden wist heel sterk zijn tweede manche te winnen en dat is eigenlijk een super prestatie. Overall scoorde hij de 5e plaats, maar zijn eerste bosje bloemen is binnen. Nr.33 Jorn Bartels uit Afferden vinden we terug op plaats twaalf, nog net voor nr.42 Brandy Bindels uit Siebengewald.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD 8E BIJ NK JEUGD.

Kay start af en toe nog in deze klasse, maar zijn hoofddoel is toch de Jeugd Special klasse. Op plaats 13 vinden we nr. 28 Troy van den Boom uit Herwen terug, voor wie iedere cross weer een stapje vooruit in het leerproces is.

NR. 498 NICK ROLFF UIT SIEBEGEWALD “GENAAID” DOOR COLLEGA BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Rolff leidde sterk in de tweede manche toen hij op een erg lompe manier uit de wedstrijd gekegeld werd door een collega crosser. Die werd voor die actie weliswaar gediskwalificeerd maar daar schoot Rolff niets mee op. Balen als een stekker maar wat moet je. Weer instappen en door rammen met die handel. Hij werd toch nog sterk 5e in de dag rangschikking, maar ja, wat als???

Nr.434 Kay Pennings uit Siebengewald werd 14e op deze baan die hem helemaal niet lag en dat bleek dan ook wel want normaal vinden we Kay in de bovenste helft van het klassement terug. Bij de Gastrijders sloot nr.728 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek de rij.

Op naar het Koningscross weekend in Baarlo a.s. zaterdag en zondag 23/24 april 2016. Een cross met een grote reputatie en altijd duizenden belangstellenden. Daar kunnen de Zilveren Vogels opnieuw echt schitteren, veel succes allemaal ook de nachtcrossers!