arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

OPENING ASUZ CROSS SEIZOEN 2016 IN HORST MET GROOT AANTAL ZILVEREN VOGELS

Zondag 20 maart 2016 aan het Peeldijkje in Horst heeft a.c.c. De Paradijsracers uit Melderslo weer gezorgd voor een grote, brede baan waar hoge snelheden mogelijk waren. De Zilveren Vogels met een ongekend groot contingent Jeugdcrossers stond te popelen om alle PK’s er weer op los te laten. Die jeugdige crossers kun je gerust het kapitaal van de vereniging noemen en daar zijn er heel wat stik jaloers op. Als dan ook een aantal ervaren rotten laten zien wat die Jeugd eventueel ook nog kan bereiken klopt de constructie helemaal.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD CROST ALS EEN WAAR KAMPIOEN.

Hij veroverde in 2015 de titel bij de Toerwagens en werd ook nog eens Superkampioen Kevers Standaard Toerwagens. Dat was niet zomaar want in Horst ging hij in beide groepen weer met de hoogste winst aan de haal. Geweldig, maar er moet wel een kanttekening bij want Patrick heeft kunnen zien hoe snel ook de concurrentie dit seizoen is en hij zal daar een zware kluif aan krijgen. Nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald is een van die concurrenten zoals we konden zien tot het moment dat zijn versnellingsbak het begaf waardoor de 15e plaats het hoogst haalbare bleek.

NR. 994 TOM RUTTEN UIT SINT ANTHONIS SCHITTERT BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Tom had de grote pech dat hij in gewonnen positie in het zicht van de haven stil viel en daarmee de concurrentie voorbij zag flitsen. Jammer voor hem want iedereen had hem de dagzege zeker gegund. Toch is de 5e plaats niet verkeerd en duidelijk is dat hij gewoon mee kan doen om de podiumplekken. Op plaats 8 vinden we nr. 900 Peter Henraath uit Horst terug en die wagen van hem heeft in het seizoen 2015 het kampioenschap in deze klasse opgeleverd. Ook hier staat ons nog heel wat moois te wachten dit seizoen. Nr. 927 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek eindigde in de achterhoede en zal ongetwijfeld dichter in de buurt van zijn clubmakkers willen komen.

NR.91 TYCHO VAN KRIEKEN UIT OIRSCHOT ENIGE ZILVEREN VOGEL BIJ DE CROSSKARTS.

Tycho moest samen met de verlaagde kevers in een groep starten en dat zorgde voor de nodige consternatie. Opletten en overzicht houden van wie is waar vereiste veel van de concentratie. De vierde plaats in de dag uitslag was het hoogst haalbare in Horst. Bij de Gastrijders werd nr. 727 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek elfde in een vol bezet veld.

DE JEUGD VAN DE ZILVEREN VOGELS MAAKT ER IEDERE CROSS EEN FEESTJE VAN.

Ervaring opdoen is het allerbelangrijkste bij de JuniorCup. Hierdoor bereiden ze zich voor op de overstap naar de NK Jeugd groep en zelfs de Jeugd Specials. Op de Zesde plaats in de eindrangschikking vinden we nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden terug, direct gevolgd door nr.48 Luka van Rijt uit Afferden. Op plaats 10 staat nr. 42 Brandy Bindels uit Siebengewald en nr.33 Jorn Bartels uit Afferden sluit met de 14e plaats de rij.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD DOET WEER MEE VOOR HET HOOGSTE BIJ DE NK JEUGD GROEP.

Dat dit geen utopie is blijkt al meteen uit zijn derde plaats in de dag uitslag in deze bijzonder fanatieke groep  waar verbazingwekkende snelheden worden gehaald. Op plaats 10 vinden we nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden terug met nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) als 13e. De plaatsen 18 en 19 zijn respectievelijk voor nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen en nr. 87 Tim Heimen uit Pannerden.

NR.488 CYRIEL POEN UIT SIEBENGEWALD METEEN VOORIN BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Je mag het eigenlijk niet hardop zeggen, maar je denkt het toch als je de naam Cyriel Poen ziet staan. “Die gaat voor de winst en alleen voor de winst”, dat zit er nu een maal ingebakken en dat heeft hij van geen vreemden. In Horst bracht hem die instelling de tweede plaats en dat alleen al is voor Cyriel een extra uitdaging want ja hè…… Op een fraaie zesde plaats vinden we nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald terug en nr.434 Kay Pennings uit Siebengewald werd zevende.

Een goede seizoen start voor de Zilveren Vogels in Horst a.s. zondag in Kessel de grote Paascross dan worden we weer wat wijzer!