arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

NR. 9900 MIKE WELLES ZET STAP RICHTING ASUZ KAMPIOENSCHAP 2015 BIJ DE STANDAARDKLASSE IN CROSS HALER

Wat is het spannend in de race naar de diverse kampioenschappen bij de ASUZ 2015. In Haler lag op zondag 4 oktober 2015 weer een totaal andere baan in vergelijking met de twee voorgaande crossen. In Haler plakte de baan en het was erg moeilijk om daar echt vol op toeren te komen. Dat was beslist niet in het voordeel van de kampioenskandidaat bij de Standaardklasse bij uitstek, Mike Welles. Toch lukte het hem om zijn grootste belager nr. 680 Rob/Arno van Mierlo uit Someren Eind achter zich te houden en dat was het allerbelangrijkste. Mike’s voorsprong in dat kampioenschap bedraagt nu nog 15 punten en dat ziet er goed uit met nog slechts een cross in Neerkant te gaan. Hij moet daar vooral heel blijven en wie weet ligt daar wel een baan waar hij zijn volle snelheid op kwijt kan. In Haler werd Mike derde overall. Ook de prestatie van nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis mocht er zijn. Tom croste voortreffelijk en toonde zijn stuurmanskunst en gedrevenheid. Met die inzet klopte hij warempel clubmakker en topfavoriet Mike Welles. Hij werd tweede overall en dat is absoluut een geweldige prestatie in deze heftige klasse.

NR.687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD LEVERDE SCHITTEREND GEVECHT MET NR. 640 MARIO SUILEN UIT SWALMEN.

Wat zat Patrick van dit gevecht te genieten. Duidelijk was al vrij snel dat Mario meer vermogen had met zijn turbo en alles erop en eraan. Het is dan geweldig om te zien wat Patrick allemaal uit de kast haalt om hem toch te kloppen. Dat dit uiteindelijk niet lukte is dan van ondergeschikt belang. Het gevecht dat zich drie keer afspeelde was meer dan het genieten waard. Wat Patrick dan wel weer tekent is zijn winst in de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens zoals het een kampioen betaamt.

NR. 434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD NOG STEEDS IN DE RUNNING VOOR ASUZ KAMPIOENSCHAP 2015 BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Het wordt er voor Kay wel niet gemakkelijker op, mede omdat hij in Haler zijn meerdere moest erkennen in zijn grootste concurrent nr. 456 Ricardo Nabben uit Kessel die inmiddels negen punten voorsprong heeft in de race naar dat kampioenschap en dat haal je niet zomaar in. Ook moet Kay goed achter zich kijken want om zijn tweede plek te behouden moet hij op zijn beurt weer zeven punten voorsprong verdedigen t.o.v. zijn concurrent die nu nog de derde plaats inneemt. Dat wordt zenuwslopend in Neerkant. Naast de tweede plaats overall van Kay moeten we ook aandacht geven aan de prima vierde plaats van nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald. Nick was weer prima bezig in Haler.

NR.91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B) ZIET KAMPIOENSASPIRATIES  VERKLEINEN.

Het zat Willem in de beide voorgaande crossen duidelijk tegen en ook in Haler kon hij zijn ritme maar niet vinden. Hij croste alles uit de kast, maar kon zijn snelheid niet echt kwijt. Buitenom was riskant, binnendoor vaak te weinig ruimte. Als je dan nog 4e wordt in het dag klassement heb je het er nog best goed vanaf gebracht. In Het ASUZ kampioenschap NK Jeugd 2015 staat hij nog tweede met een achterstand van 15 punten op de leider. Alles op Neerkant! Als 23e eindigde in Haler bij de NK Jeugd nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden.

NR.98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD WEER BESTE ZILVEREN VOGEL IN JUNIORCUP.

Nick wist zich als vijfde toch weer bij de besten te plaatsen. Op de 18e plaats zien we nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen terug en als 22e eindigde nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden.

Bij de Gastrijders stond nr. 744 Jeroen van Duijghuijzen uit Druten aan de start en dat niet onverdienstelijk gezien zijn 10e eind plek in een startveld van achttien.

Op 18 oktober 2015  vallen alle definitieve beslissingen in Neerkant. Ook voor de Zilveren Vogels zal daar reden tot feest zijn. Kom maar kijken, tenminste als het weer mee wil werken en anders…… Veel succes allemaal!