arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD VEROVERT ASUZ KAMPIOENSCHAP 2015 BIJ DE STANDAARDKLASSE

Bloednerveus was hij voor het begin van de laatste kampioenscross 2015 in Neerkant op zondag 18 oktober 2015. Hij had het niet meer. Allerlei strategieën, maar ook rampscenario’s speelden door zijn hoofd. De hele week al en vooral de slapeloze nacht waarin hij verschillende keren badend in het zweet wakker werd. Een nachtmerrie, een meter voor de finish gestrand terwijl de kampioenstitel hem toelacht vanaf die finish. Hoe lang nog voordat ik moet starten. Mike werd gek totdat het moment er is en hij wordt opgeroepen om naar de start te gaan. Hij heeft de zekerheid van een voorsprong van 15 punten op zijn naaste belager, hij hoeft niet te winnen, alleen in de buurt te blijven van die nr.980. Dan dooft het rode licht, ineens is hij ijzig kalm, weg al die spanning. Lekker crossen. Mike pakt de kop, hij weet dat dit hem kampioen kan maken. Hij wordt van alle kanten hevig aangevallen, niemand komt erlangs. “Over mijn lijk” lijkt Mike te denken. Hij wint en daarmee stelt hij het kampioenschap veilig. Relax man….. in de tweede manche verspeelt hij in de laatste bocht de tweede plaats en wordt derde en in de finale is de derde plaats ook voldoende om tweede te worden in het dag klassement. Feest en uitbundigheid bij de schare talrijke fans en Zilveren Vogels. De buit is binnen en met de derde plaats in de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens bevestigt hij nogmaals zijn grote kwaliteiten. Nr.994 Tom Rutten uit Sint Anthonis eindigde in Neerkant als twaalfde en sloot daarmee  een sterk seizoen als debutant in de Standaardklasse af met de vijfde plek in het ASUZ kampioenschap 2015.Dat is ook een resultaat om trots op te zijn en dat een grote belofte inhoudt voor het seizoen 2016.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD ONAANTASTBAAR BIJ DE TOERWAGENS.

Hij had het kampioenschap twee crossen geleden al binnen en onderstreepte zijn klasse in Neerkant nogmaals met winst in alle manches en de finale. Bovendien won hij opnieuw de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens waarin hij ook ASUZ kampioen 2015 is.

NR.434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD KNOKT ZICH NAAR ASUZ VICE KAMPIOENSCHAP JEUGD SPECIALS 2015.

Kay heeft alles gegeven dit seizoen in deze klasse hij heeft verschillende overwinningen op zijn naam geschreven en is tot de allerlaatste cross in de race gebleven om de titel. In Neerkant moest hij zijn meerdere erkennen in nr. 456 Sjoerd Colbers uit Kessel. Die tweede plek bleek het hoogst haalbare te zijn en daar kun je echt vrede mee hebben. Een pracht prestatie. Ook nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald stond aan de start in deze klasse en hij croste sterk naar de vierde plaats in het dag klassement. Ook dat is veelbelovend voor het volgend seizoen.

NR.91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B) VECHT ALS EEN LEEUW VOOR ZIJN EREPODIUMPLEK VAN HET ASUZ KAMPIOENSCHAP 2015 NK JEUGD.

Wat heeft Willem zich kranig geweerd in Neerkant. Alle ellende van de laatste crossen heeft hij in een klap uitgewist door een ijzersterke seizoenfinale. Hij kon door niets en niemand van de dagzege worden afgehouden en nog mooier is dat hij daarmee ook vice ASUZ kampioen 2015 is geworden. Willem is een echte aanwinst voor de autocross, temeer daar hij een ijzersterke en volledig cross gekke achterban heeft. Nr.79 Noa van Rijt presteerde ook goed door in het overall dag klassement op de 7e plaats te finishen.

ZILVEREN VOGELS TALENTEN BIJ DE JUNIORCUP HADDEN HET ZWAAR IN NEERKANT.

Nr.98 Nick Rolff uit Siebengewald deed het met de 13e plaats overall nog het beste. Op zestien eindigde nr.33 Jorn Bartels uit Afferden die direct gevolgd werd door nr.48 Luka van Rijt uit Afferden. Nr. 95 Tomas Bartes uit Afferden sloot de rij op de 20e plek in Neerkant. Ze zijn erg jong maar let maar eens op, ze komen eraan want ze leren iedere cross en zetten flinke stappen.

Op 28 november 2015 worden de kampioenen van de Zilveren Vogels uitbundig gehuldigd in The Pilot in Ysselsteyn. Het feest zal groots en uitbundig zijn. Het seizoen 2015 was super voor de Zilveren Vogels. Kun je daar nog overheen in 2016. Zeg nooit, nooit.