arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

NR 632 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD WEER IN DE RACE VOOR ASUZ KAMPIOENSTITEL 2017 BIJ DE TOERWAGENS.

Op zondag 22 oktober 2017 lag er in Asten een zandbaan tegen een bosrand in een regenachtig décor. De baan was aan de korte kant en telde een chicane. Echt snel was deze baan niet dus moesten de crossers weer andere kwaliteiten aanspreken dan pure snelheid. Het ging Thijs goed af in tegenstelling tot een week eerder in Liessel waar hij met een kapotte motor geen goede uitslag kon rijden. NU overkwam zijn naaste belager Danny Janssen uit Liessel precies hetzelfde. Ook Danny strandde in de tweede manche al binnen 25m van de start. Thijs profiteerde maximaal, hij won twee manches en de derde plaats in de finale was voldoende voor de dag zege. Ook in de superfinale scoorde Thijs met de derde plaats. Dat wordt a.s. zondag superspannend in Baexem bij de ASUZ slotcross 2017. Ze kunnen elkaar bijna aanraken zo dicht staan ze bij elkaar. Dat wordt smullen voor de liefhebbers en extra aanmoedigingen van Zilveren Vogels zijn van harte welkom.

DE JEUGD MOEST DEALEN MET DE ZWARE BAAN.
Bij de Jeugd lukte het nr.215 Noa van Rijt uit Afferden bij de Juniorbuggy’s net niet om de volle winst te pakken. Hij croste dat het een lieve lust was maar het reikte niet verder dan de tweede plaats overall.

Nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen croste de laatste weken steeds in the picture maar in Asten had hij wat meer moeite en daardoor was plek zes in de einduitslag het hoogst haalbare.
Nr.33 Jorn Bartels uit Afferden had bij de Juniorcup ook de handen vol. Hij presteerde met twee keer een tweede plaats in de manches uitstekend, maar in de finale ging het mis waardoor hij in de einduitslag pas op plaats 10 terug te vinden is.
Nr.88 Stijn Theunissen uit Siebengewald schopte het tot de 16e plaats, wat heeft Stijn veel geleerd dit seizoen.

A.s. zondag 29 oktober 2017 wordt het ASUZ seizoen afgesloten in Baexem, inderdaad een heel eind weg. Bijna alle kampioenschappen zijn nog niet beslist dus daar wordt het loei spannend en dik de moeite waard om aanwezig te zijn bij de dertiende afsluitende ASUZ kampioenscross 2017.

De start is i.v.m. het begin van de wintertijd al om half elf. Nog een keer vol gassen Zilveren Vogels om met een goed gevoel dit seizoen af te kunnen sluiten.