arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

NK JEUGD IN SOMEREN WEER PROOI VOOR ZILVEREN VOGEL NR. 34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD

Kay was niet zo dominant als een week eerder in Baarlo, maar dat had ook te maken met de totaal andere baan waar enorm veel salto’s gemaakt zijn door de zwaarte ervan. Als je dan toch de finale wint en gemiddeld er telkens goed bij zit dan is de dag zege jouw deel en dat deed Kay eigenlijk heel erg goed. Nr.28 Troy van den Boom uit Herwen was in een constant gevecht met deze zware baan gewikkeld en dat kon hij niet winnen zo blijkt ook wel een beetje uit zijn 17e plaats waardoor hij net de finale miste.

NR. 48 LUKA VERRIJT UIT AFFERDEN OP PODIUM BIJ JUNIORCUP.
Het is echt een feest om deze jonge crosser te volgen. Telkens die prima start en dan dat vechten om zijn positie te handhaven. Prachtig om te zien en ook komt er vanzelf waardering voor zijn vechtersmentaliteit die hem ook wel soms in de weg zit. Hij wil af en toe net iets teveel op het verkeerde moment. Als dat er nog eens uit gaat, en dat gaat beslist gebeuren, wordt Luka een echte winnaar. Nu stond hij daar al te glunderen met de derde plaats overall. In de achterhoede bij de JuniorCup vinden we nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden en nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden terug.

NR.498 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD MAAKT SALTO IN DE FINALE.
Nick croste echt ijzersterk in de finale en toen hij in de laatste ronde van de finale op de tweede plaats lag werd hij iets te overmoedig met bovenstaand resultaat tot gevolg. Hij behaalde desondanks de zesde plaats overall.

NR.900 PETER HENRAATH UIT HORST TE GRETIG IN FINALE STANDAARDKLASSE.
Peter begon aan de finale met een derde en eerste plaats uit de manches op zak. Goede kansen dus voor een schitterend resultaat, de dagzege lag binnen handbereik. Echter vocht hij zich in zijn enthousiasme met alle middelen naar voren ook ten koste van zichzelf want hij viel stil en ook de wedstrijdleiding oordeel dat hij over de grens was gegaan en dat leverde diskwalificatie op. Het had zo mooi kunnen zijn, jammer en alsof het noodlot dat bepaald heeft levert dit alles hem in de einduitslag de 13e (ja de dertiende!) plaats op.

NR.687 PATRICK LICHTEVELD UIT SIEBENGEWALD TWEEDE BIJ DE TOERWAGENS.
Maar wat zat hij telkens dicht bij zijn grote rivaal Jan Verhees uit Liessel. In de eerste manche wist hij hem zelfs te kloppen. Jan moest het hebben van de rechte stukken want in de bochten leek Patrick hem toch de baas. Nog ergens een paar PK-tjes extra en dan zullen we nog wel eens zien hoe dat dit seizoen af gaat lopen.

Nr.688 Mike Welles uit Siebengewald veroverde de derde en tweede plaats in de manches en gaf daarmee aan dat hij aanmerkelijk sneller was dan een week eerder in Baarlo. In de tweede manche besliste hij een onderling gevecht met Patrick om de tweede plek in die manche zelfs in zijn voordeel. In de finale liep het echter minder waardoor de vijfde plek overall het hoogst haalbare was in Someren. Wat Patrick dan wel weer doet in de Superfinale is de klasse Kever-Standaard-Toerwagens winnen. Superkampioen van de dag, toch ook mooi.

NR.728 BERTJAN VOUSTEN UIT VIERLINGSBEEK WINT BIJ DE GASTRIJDERS.
Liefst twee groepen stonden er aan de start en als je daarvan dan uiteindelijk de sterkste bent heb je een uitstekende prestatie geleverd. Ook stond nr. 703 Thijs Giesbers uit Siebengewald erbij en warempel niet verkeerd want  Thijs knalde er keihard in met uitstekend stuurmanswerk wat hem de derde plaats overall opleverde. Weer twee Zilveren Vogels op het erepodium!

Tot het weekend van 11 en 12 juni 2016 is het even rust aan het ASUZ front, dan staat er in Horst weer een prachtig crossweekend op het programma waar de Zilveren Vogels in deze regio ook weer zullen laten zien wat ze waard zijn, inclusief de avondcross op zaterdag. Kan Danny Lauf daar weer scoren voor het ASUZ Nachtcrosskampioenschap 2016?