arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

LEKKE BAND KOST NR.50 DANNY LAUF WINST IN NACHT VAN KESSEL TIJDENS CROSS WEEKEND BLUE BIRDS

Het zag er op 6 augustus 2016 goed uit voor Danny tijdens de door rood vaak onderbroken Nachtcross in Kessel. Hij was met zeges in de twee voorgaande versies (Baarlo en Horst) gestart als favoriet en leek dat opnieuw helemaal waar te gaan maken. Hij leidde tot het moment dat hij merkte dat hij een leegloper had. Wat te doen? De pits in en band wisselen of erop gokken dat het genoeg zou zijn. Hij verloor snelheid maar besloot toch uit te rijden. In de laatste anderhalve ronde werd hij alsnog gepasseerd door nr.79 Roy Vervoort uit America. Danny won niet maar als hij de pits in was gegaan was de schade veel groter geweest. De definitieve beslissing over wie de ASUZ  nachtcrosskampioen 2016 gaat worden zal nu pas op 3 september 2016 tijdens de nachtcross in Siebengewald vallen.

ASUZ KAMPIOENSCROSS OP ZONDAG 7 AUGUSTUS 2016 STOND BOL VAN DE SPANNING.
Veel inschrijvingen uit het hele land. De meeste klassen bezet met twee startgroepen. Van begin tot het einde was het genieten geblazen. De snelheden lagen erg hoog en er gebeurde overal heel veel waardoor je ogen en oren tekort kwam. Een geweldige cross waarin ook de Zilveren Vogels weer van zich lieten horen.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELD UIT SIEBENGEWALD WINT OPNIEUW DE SUPERFINALE KEVER-STANDAARD-TOERWAGENS.
Hij lijkt wel bijna patent te hebben dit seizoen op deze overwinningen. Bij de strijd tussen de Toerwagens moest hij alle zeilen bijzetten om het erepodium te kunnen halen. Dat hem dat met de derde plaats overall lukte getuigt opnieuw van zijn grote klasse. Op de zeer fraaie 6e plek vinden we nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald terug  en nr.694 Tom Rutten uit Sint Anthonis finishte overall als 16e

NR.900 PETER HENRAATH UIT HORST STERK IN DE STANDAARDKLASSE.
Peter had na veel tegenslag eindelijk zijn materiaal in orde en dat werd beloond met een prachtige tweede plaats in het dag klassement. Hij liet zien dat als zijn materiaal klopt hij gewoon over veel talent beschikt. Voor de cross in Siebengewald vallen de puzzelstukjes net op tijd in elkaar.

NR.133 DANNY LAUF UIT SIEBENGEWALD SNOEIHARD BIJ DE SPRINTERS.
Na de enerverende Nachtcross stond Danny op zondag weer voor 100% geconcentreerd aan de start bij de grote groep sprinters en hij maakte er een pracht wedstrijd van door winst in zijn eerste manche, derde in de tweede manche. De derde manche was een stuk minder maar in de finale veroverde hij opnieuw de tweede plaats waardoor hij ook overall genoeg punten had voor de tweede plaats.

Bij de crosskarts was er voor nr. 91 Tycho van Krieken uit Oirschot geen eer te behalen in Kessel.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD BESTE ZILVEREN VOGEL BIJ NK ASUZ JEUGD.
Door winst in zijn tweede manche en de vijfde plaats in de finale kwam hij uiteindelijk terecht op de 5e plaats. Nr.79 Noa van Rijt uit Afferden haalde met de 8e plaats nog net de top tien. Op plaats 16 finishte nr. 87 Tim Heimen uit Pannerden en de rij werd met de 28e plek besloten door nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen.

BIJ DE JUNIOR CUP WAS NR. 48 LUKA VAN RIJT UIT AFFERDEN DE BESTE ZILVEREN VOGEL.
Dat deed Luka door vooral een goede tweede manche met als resultaat de 5e plaats overall. Nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden finishte met de zesde plaats net achter hem. Op plek negen vinden we nr. 42 Brandy Bindels uit Siebengewald terug en nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden werd elfde.

NR.488 CYRIEL POEN UIT SIEBENGEWALD KAN NIET DOMINEREN BIJ DE JEUGD SPECIALS.
Cyriel start slechts af en toe nog in deze klasse en ervaart dan hoe de concurrentie die hij voorheen het nakijken gaf sneller is geworden waardoor hij ondanks de tweede plek in de tweede manche, overall niet  verder kwam dan de 5e plaats. Nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald croste in zijn tweede manche ook naar de derde plaats en overall was dat genoeg voor de 8e plaats.

NR.728 BERTJAN VOUSTEN UIT VIERLINGSBEEK SCHITTERT BIJ DE GASTRIJDERS.
Bertjan won zijn eerste manche, werd tweede in de tweede manche en in de finale pakte hij ook de tweede plaats. Er was er van twee volle groepen maar eentje sterker en daardoor was er voor Bertjan de prachtige tweede plaats in de einduitslag.

De volgende halte is 3 en 4 september 2016 in Siebengewald. Dan moeten alle Zilveren Vogels weer aan de bak om hun thuiscross tot een groot succes te maken. Vele handen maken licht werk en de vooruitzichten voor een spannende, drukke cross zijn goed.

Veel succes allemaal SAMEN!!