arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

KOST KAPOTTE MOTOR IN LIESSEL NR. 632 THIJS GIESBERS UIT SIEBENGEWALD HET EREPODIUM BIJ HET ASUZ 2017 KAMPIOENSCHAP?

Thijs begon sterk aan zijn eerste manche bij de Toerwagens waar hij na tien wedstrijden slechts 10 punten achter de leider in het ASUZ kampioenschap 2017 lag. In die manche scoorde hij de derde plaats. In de tweede manche kwam hij weer sterk uit de startblokken maar na 50 meter sloeg het noodlot toe en viel Thijs helemaal stil. De schade aan de motor was ook niet meer snel te repareren waardoor hij ook de finale moest laten schieten en hij met de achtste plaats de plaatsingslijst af sloot. Hopelijk kan er deze week stevig gesleuteld worden waardoor Thijs a.s. zondag in Asten zich weervolop kan mengen in het gevecht om het kampioenschap. Het zit er nog steeds in, duimen maar met z’n allen.

ZWAAR BEVOCHTEN DAGZEGE VOOR NR.33 JORN BARTELS UIT AFFERDEN BIJ DE JUNIOR CUP.
Jorn was in bloedvorm op deze 15e oktober 2017. In de eerste manche meldde hij zich al meteen aan het front en wist die sterk op zijn naam te schrijven. De tweede manche was goed voor de derde plaats en in de finale haalde hij alles uit de kast en vocht een verbeten gevecht uit met naaste belager nr.20 Gijs Wismans uit Castenray. Jorn gaaf geen millimeter toe toen Gijs voor de nauwe buiten kant koos om hem aan te vallen. Helaas bleek die ruimte voor Gijs net niet breed genoeg en belandde hij midden in dat heftige gevecht in de buitengreppel. Einde winstkansen voor Gijs en verder vrije baan voor Jorn. Wat een fraaie dagzege voor hem. Nr.88 Stijn Theunissen uit Siebengewald croste in zijn eerste manche in deze klasse naar een zeer verdienstelijke vierde plaats, dat zal hem goed doen. In de dag uitslag vinden we hem terug op plek 14.

NR.28 TROY V.D. BOOM UIT HERWEN croste bij de NK Jeugd vooral sterk in de tweede manche waar hij zich nadrukkelijk in de kopgroep manifesteerde en hij zich pas in de eindfase gewonnen moest geven. Overall werd hij zesde.

NR.227 BRANDY BINDELS UIT SIEBENGEWALD WINT IN LIESSEL.
Temeer vanwege het ontbreken van de meeste concurrenten die de voorkeur gaven aan een belangrijke andere wedstrijd. Brandy maalde daar niet om en pakte de volle lading punten en de dagzege.

NR.495 TOMAS BARTELS UIT AFFERDEN STERK BIJ DE JEUGD SPECIALS.
Tomas haalde het derde treetje van het erepodium en dat vooral door zijn volle inzet in de tweede manche waarin hij lang voor de ereplaatsen leek te kunnen gaan. In de finale croste hij keihard naar de derde plaats wat hem de hoge dag klassering opleverde.

Bij de Balkenklasse hadden we gehoopt dat opnieuw nr. 859 Peter Henraath uit Horst aan de start zou staan om zijn magistrale zege in deze klasse van een week eerder in De Rips een vervolg te geven. Helaas moest hij verstek laten gaan.

NOG TWEE CROSSEN TE GAAN IN DE ASUZ KAMPIOENSMAAND OKTOBER. A.S. ZONDAG IN ASTEN EN DE WEEK DAARNA IN LEUDAL. DAN ZIT HET ER WEER OP VOOR HET SEIZOEN 2017.