arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

JUBILEUM NACHTCROSS KESSEL PROOI VOOR DANNY LAUF UIT SIEBENGEWALD

Het weekend van 8 en 9 augustus 2015 stond helemaal in het teken van het 35 jarig jubileum van a.c.c. The Blue Birds uit kessel. Op zaterdag een fantastische nachtcross met zo’n 145 inschrijvingen waarvan er slechts 90 mochten starten, dus moesten er via voorrondes en herkansingen nog 55 crossers afvallen. Toen het veld om 21:00 uur losbarstte was het een uur lang van puur geweld en sensatie met aan de kop steeds wisselingen wat het extra spannend maakte. Tegen het einde bleek wel dat nr.50 Danny Lauf een grote kanshebber was, maar zeker was er niets het bleef stuivertje wisselen en toen uiteindelijk het zwart wit geblokt viel bleek dat Danny toch de grote winnaar was met luttele meters voorsprong op de nr. twee. Hoe spannend wil je het hebben. Feest bij de Zilveren Vogels op de grote after party met duizenden bezoekers. Na eerdere winst bij de Konings nachtcross in Baarlo opnieuw succes in Kessel. Tijdens de ASUZ kampioenscross op zondag beperkte Danny zich tot het een manche testen van zijn verlaagde Kever en spaarde hem verder met het oog op het a.s. NK in Haarle.

NR.687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD SCHITTERT BIJ DE TOERWAGENS.

Hij was in supervorm en croste alles uit de kast ongeacht zijn startpositie, hij moest en zou de winst pakken. Het opnieuw talrijke publiek voelde dat goed aan en genoot van zijn prachtige agressieve rijstijl. Het leverde Patrick winst op in de 2 manches en dubbele punten voor winst in de finale. Weer een stap dichter bij het zo gewenste ASUZ kampioenschap 2015 bij de Toerwagens. Waar hij ook nog hoge ogen gooit is dat kampioenschap bij de superfinale Kever-Standaard-Toerwagens want ook die wist hij in Kessel te winnen en ook daar staat hij hoog in de tussenstand. Bij de Toerwagens werd nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen veertiende na een enerverende strijd want hij zat er constant voorin bij en vocht voor wat hij waard was.

NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD DOET WEER MEE OM DE WINST BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Mike heeft de weken rust die we gehad hebben vanaf Horst gebruikt om zijn blauwe wagen weer helemaal “fit” te krijgen en dat is hem goed gelukt. In de eerste manche zagen we hem nog niet voorin, maar dat veranderde in de tweede manche drastisch toen hij die wist te winnen. In de finale vocht hij als een leeuw om de kop te pakken maar hij kreeg geen millimeter ruimte dus probeerde hij van alles om toch naar die kop te kopen en wie niet waagt die niet wint dus alle lof voor Mike. Hij werd vierde in de finale en ook in het dag klassement. Nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis was ook weer erg sterk bezig, vooral in de eerste manche konden we van hem genieten, wat een strijd om de eerste plek. Hij werd daarin tweede en in de tweede manche scoorde hij de derde plaats, maar zijn start bleek vals te zijn dus pech. In de finale zat alles tegen en liep hij zelfs flink wat schade op. Uiteindelijk belandde hij op de 13e plaats overall (jaja die 13e plaats!!!)

BIJ DE NK JEUGD WAS NR.91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B) STERKSTE ZILVEREN VOGEL.

Willem haalde nog net het erepodium met de derde plaats overall wat vooral ook te danken was aan de tweede plek in de eerste manche. Op plaats tien finishte nr.79 Noa van Rijt uit Afferden. Wat een talent is dat, hij leert iedere cross bij, is erg snel en als hij ook nog wat constanter wordt gaan we nog veel meer van hem genieten.

NR.98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD OP DE VIJFDE PLAATS BIJ JUNIOR CUP.

Nick doet telkens voorin mee en haalt altijd het maximale uit zijn wagen, dat was in Kessel ook weer het geval en verdient alle waardering. Overige Zilveren Vogels vinden we wat verder naar achteren terug in de eindstand. Nr. 28 Troy van den Boom uit Herwen werd daarvan 15e met direct achter hem nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden. Op plek 18 finishte nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden met daar weer direct achter nr.76 Jules Janssen uit Afferden en de rij werd met de 27e plaats besloten door nr.33 Jorn Bartels uit Afferden.

ZILVEREN VOGELS EEN EN TWEE BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Met nr. 491 Willem van Wijk uit Weelde (B) hebben de Zilveren Vogels weer een winnaar in huis want Willem knalde ijzersterk naar winst in de eerste manche, tweede in de tweede manche en prachtige winst in de finale en daarmee naar het hoogste treetje van het erepodium. Sterke dagzege! Het feest werd helemaal compleet door de tweede plaats van nr. 434 Kay Pennings uit Siebengewald. Kay is goed bezig, altijd op zoek naar dat gaatje dat nodig is om een plaatsje op te schuiven en vaak met succes. Een schitterend podium voor de Zilveren Vogels.

Bij de Gastrijders stond nr. 744 Jeroen van Duijghuizen uit Druten aan de start. Hij finishte overall als 12e en dat is eigenlijk best goed in een veld van 41 starters. Een prima Jubileum weekend in Kessel voor de Zilveren Vogels. Op 30 augustus staat Overloon op het programma en een week later gaan we weer twee dagen volop knallen in Siebengewald bij het thuiscross weekend van de Zilveren Vogels. De inschrijving hiervoor is inmiddes gestart op deze site.