arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

EERSTE ASUZ KAMPIOENSCHAPPEN 2015 VOOR DE ZILVEREN VOGELS!

De baan in Overloon lag er op zondag 27 september 2015 prachtig en uitdagend bij. Lange rechte stukken met harde ondergrond en krappe bochten. Als dat maar goed gaat dachten de kenners. Zo ook de teamgenoten van nr. 687 het Team Patrick Lichteveldt uit Siebengewald en Martien Denen uit Maashees. Waar Patrick dit seizoen de sterren van de Hemel gecrost heeft en daarmee voor een uiterst goede uitgangspositie voor het kampioenschap gezorgd heeft, mocht Martien de volle buit in Overloon binnen halen en dat deed hij met veel plezier en vakkundig door de tweede plaats overall te pakken en daarmee nr.687 op een onoverbrugbare voorsprong voor de concurrenten te brengen. Ballonnen en vlaggen. Feest in het team met de fans, dat nog groter werd toen ook definitief het Super kampioenschap Kevers-Standaard-Toerwagens werd binnengesleept. Proficiat en hulde wat een kanjers!

Nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen eindigde bij de Toerwagens als 12e. en bij de Gastrijders ook nog als 5e. Daar vinden we nr. 744 Jeroen van Duijghuijzen uit Druten ook terug op de 7e plaats.

A.C.C. DE ZILVEREN VOGELS HEEFT NOG MEER KAMPIOENS IJZERS IN HET VUUR.

Belangrijkste kanshebber op het volgende ASUZ kampioenschap 2015 is toch wel nr. 900 Mike Welles uit Siebengewald bij de Standaardklasse. Daar is het gevecht met de concurrenten nog in volle gang, maar door de schitterend en zwaar bevochten winst in Overloon blijft Mike de grootste kanshebber. Nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis manifesteert zich dit seizoen ook sterk in deze klasse en dat onderstreepte hij opnieuw door in een vol veld vierde te worden in de eindstand.

OOK NR. 434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD NOG KAMPIOENSKANDIDAAT BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Ook al verliep in Overloon de cross allesbehalve naar wens doordat Kay niet verder kwam dan de vijfde plaats in de eindrangschikking, blijft hij uitzicht houden op het kampioenschap 2015 in deze klasse. Die wetenschap legt wel een grote druk op hem en daar zal hij mee moeten dealen in de resterende twee, allesbeslissende crossen. Zesde werd in Overloon nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald en daarmee laat hij ook nog veel concurrenten achter zich.

NR.98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD BESTE ZILVEREN VOGEL BIJ JUNIOR CUP.

Vooral zijn winst in de tweede manche was ijzersterk en leidde ertoe dat hij uiteindelijk 5e werd in de eindrangschikking.  Op de achtste plaats vinden we nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden terug en op 10 nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen die daarmee stevige progressie boekt. Verder naar achteren vinden we op plaats 17 nr. 33 Jorn Bartels uit Afferden terug en de rij Zilveren Voges wordt gesloten door nr.95 Tomas Bartels uit Afferden.

NR.91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE ZIT HET NIET MEE BIJ NK JEUGD KLASSE.

In Brouwhuis werd hij uit de wedstrijd gereden en ook in Overloon liep het niet zoals hij graag gewild had. Twee tweede plaatsen in de manches leken voor een schitterende apotheose in de finale te gaan zorgen, maar het liep anders. De start in de finale was niet sterk genoeg om echt mee te doen voor de winst en daardoor eindigde Willem op plaats zes overall. Of daarmee zijn kansen op het ASUZ kampioenschap 2015 verkeken zijn is nog lang niet zeker.

In Haler gewoon weer alles of niets en knallen maar! Het lukte nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden wel om zich in de einduitslag net voor Willem te nestelen op de vijfde plek. Een prima prestatie voor dit aanstormend talent uit een sterk team.

Nog twee ASUZ crossen te gaan in het seizoen 2015. De eerste kampioenschappen zijn binnen en de kans op (veel) meer is reëel.  Alle fans zijn echt welkom om te steunen a.s. zondag in Leudal en op 18 oktober in Neerkant. Dat kan best een stevig feest worden voor de Zilveren Vogels en dat wil je toch niet missen!