arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

DRIE ZILVEREN VOGELS OP HOOGSTE TREETJE BIJ KAMPIOENSHULDIGING ASUZ 2015

Met veel aanhang kwamen ze trots binnen in de bomvolle disco “The Pilot” in Ysselsteyn op zaterdag 28 november 2015. De Zilveren Vogels waren helemaal klaar voor hun moment van triomf als afsluiting van een schitterend cross seizoen 2015. Het leverde liefst drie kampioenen op en een aantal prachtige ereplaatsen. Hulde aan al deze winnaars die er met hart en ziel voor gegaan zijn dit seizoen en De Zilveren Vogels alle eer hebben aangedaan waarop met grote trots terug gekeken kan worden.

NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD KAMPIOEN BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Hij zweette peentjes tot aan de allerlaatste seconde van de allerlaatste cross voordat die stralende glimlach op zijn gezicht mocht doorbreken. Wat heeft Mike zich fantastisch naar dat kampioenschap gecrost nadat al vrij snel duidelijk werd dat hij tot de kanshebbers zou kunnen gaan behoren, moest hij maar zien om dat week in week uit maar even waar te maken. Het lukte hem door stug door te knokken, gefocust te blijven en het doel steeds voor ogen te houden.  Prachtige kampioen. Laten we vooral hier ook niet vergeten dat nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis een erg goed seizoen gecrost heeft wat hem de vijfde plaats in het eindklassement 2015 opleverde en daarmee komt dat erepodium toch ook binnen reikwijdte. Op de 19e plaats vinden we nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen terug die het laatste gedeelte van het seizoen heeft gemist.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD EN TEAMMAKKER MARTIEN DENEN UIT MAASHEES DOMINEERDEN DE TOERWAGENKLASSE.

Wat stonden ze trots op dat hoogste treetje tijdens de grootste huldiging. Al drie crossen voor het einde van het seizoen haalden zij het kampioenschap binnen. Er was geen kruid tegen gewassen, maar duidelijk is dat de concurrentie ook boze plannen heeft voor het seizoen 2016. Daar kijken we naar uit. Nr.645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen vinden we op de zesde plaats terug in het ASUZ kampioenschap 2015 en dat mag er ook best zijn, daar zit nog genoeg potentie.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELD UIT SIEBENGEWALD ASUZ SUPERKAMPIOEN KEVERS-STANDAARD-TOERWAGENS.

Ook deze titel kwam Patrick met alle recht toe, hij stond altijd aan de start bij de superfinale en wist er vaak met de winst vandoor te gaan. Dan heb je die loeier van een bokaal dik verdiend.

TWEEDE BIJ DE NK JEUGD VAN DE ASUZ 2015 WERD NR. 91 WILLEM VAN WIJK UIT WEELDE (B).

Vice Meister zeggen ze in Duitsland en dat met recht. Willem heeft alles uit de kast gehaald en lag lang op koers voor de titel. Echter zat het tegen het einde niet altijd mee, waardoor hij het kampioenschap uit zijn handen voelde glijden. Maar die tweede plaats in zo’n sterke, talentvolle poule is er eentje om trots op te zijn. Op de 10e plek vinden we Noa van Rijt uit Afferden terug en Noa barst van het talent en dat zullen we zeker nog gaan merken. Nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald stond te weinig aan de start om hoger te scoren dan de 23e plaats. Ook nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald moest een aantal crossen missen in deze klasse, vandaar zijn 34e plaats. Op plaats 30 en 31 vinden we nr.87 Tim Heimen uit Pannerden en nr.84 Amber van Rijt uit Afferden terug.

NR. 34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD GRIJPT OP HET NIPPERTJE NAAST DE TITEL BIJ DE JEUGD SPECIALS.

Ook hier heeft het tot de laatste cross geduurd tot de definitieve beslissing viel en als je dan uiteindelijk op het tweede treetje van dat winnaarspodium mag staan stralen heb je gewoon kei sterk gepresteerd en ons als publiek vaak heerlijk van die strijd mee laten genieten. Nr. 431 Anne Bartels uit Afferden veroverde knap de achtste plaats, direct gevolgd door nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald.

NR. 98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD BESTE ZILVEREN VOGEL BIJ JUNIORCUP 2015.

Nick doet iedere cross wel van zich spreken, dan leidt hij de hele meute, dan ligt hij op zijn kop of in de greppel en soms zie je hem overal opduiken. Dat tekent een beetje zijn enorme wil om er telkens weer alles uit te willen halen en dan zit het soms mee en soms tegen. Als dat bij de eindafrekening goed genoeg is voor de vijfde plaats in het ASUZ kampioenschap verdien je een dikke pluim. Nick die komt er wel let maar eens op. Op de 14e plaats vinden we nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen terug met als 16e nr.48 Luka van Rijt uit Afferden. Op 20 staat nr.95 Tomas Bartels uit Afferden te pronken, net voor nr.33 Jorn Bartels uit Afferden. Met nr. 26 Jules Janssen uit Afferden op de 26e plaats is ook het aanstromend talent van De Zilveren Vogels genoemd.

NR.533 DANNY LAUF UIT SIEBENGEWALD VIERDE BIJ SPORTKLASSE PLUS.

Een klassering die er heel anders had uitgezien als Danny alle crossen aan de start had gestaan. Maar Danny timmert ook nationaal en internationaal aan de weg waardoor je prioriteiten moet stellen en zo hoort dat ook want het geeft toch wel een kick als je ziet dat zo’n crosser uit de eigen jeugd het uiteindelijk ook op dat niveau geweldig doet.

Het seizoen zit erop en laat ik vooral niet vergeten die mensen achter de crossers te noemen zonder welke de meesten het wel konden vergeten. Denk aan de monteurs, de sponsors, de vaders en moeders, verzorgers en opa’s en oma’s. Die maken van De Zilveren Vogels die cross club waar het altijd zo gezellig toeven is en waar ieder jaar weer in het eerste weekend van september een top autocross weekend wordt georganiseerd. Vier de behaalde plaatsen, rust uit, geniet van alle aankomende feestdagen en dan zien we elkaar weer op 20 maart 2016 aan het Peeldijkje in Horst waar het motto weer zal zijn:

“GASSEN MET DIE HANDEL!!!”