arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

DE ZILVEREN VOGELS UIT SIEBENGEWALD ZIJN DOOR NIETS TE STOPPEN

Menige crossclub zou zich nog eens drie keer achter de oren krabben om de geplande cross door te laten gaan als de baan zo geteisterd is met zware regenval en alle narigheid die daarbij hoort. Zo niet de Zilveren Vogels, die hebben een aantal hulptroepen opgetrommeld en met man en macht is er keihard gewerkt om het cross weekend van 5 en 6 september 2015 door te laten gaan. Ze zijn ervoor beloond want alle onderdelen zijn gewoon prima geslaagd en de deelname was enorm. Ook de opkomst van het publiek was verrassend groot.

NACHTCROSS SIEBENGEWALD ALLEEN VOOR VASTBERADEN DOORZETTERS.

Gaat hij door of gaat hij niet door was de grote vraag in aanloop naar 5 september 2015. Het leek wel of het de Zilveren Vogels niet gegund was dit jaar zo hield Pluvius huis. Toch werd er keihard gewerkt en lag er een baan die crossen toch mogelijk maakte dankzij vele vrijwillige extra handen waarvoor enorm veel dank. Het hele voorprogramma werd geschrapt om de baan te sparen op de clubkampioenschappen Jeugd na. Die Jeugd mocht in een manche als voorprogramma die kampioenschappen beslissen. De NK Jeugdgroep maakte meteen duidelijk dat het geen kleinigheid was om hier überhaupt rond te komen. Nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald pakte het clubkampioenschap met nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) als tweede en nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden op de derde plaats. Bij de JuniorCup werd Thomas Bartels uit Afferden kampioen.

Toen werden de deelnemers aan de Nachtcross gekeurd. 79 Stuks schoon aan de haak. Indrukwekkende voorstellingsronde en ondanks het matige weer best veel publieke belangstelling. Vanaf de start was duidelijk dat dit geen normale cross was maar een echte ploetercross. Blubber, blubber, blubber. Rondkomen was al een prestatie en dat gaf toch weer iets bijzonders aan het fenomeen nachtcross. Opvallend was wel dat de regen vanaf het startsignaal helemaal stopte. In totaal werd er een uur en 25 minuten gecrost in plaats van de volle twee uur. Dat zegt eigenlijk genoeg. Toch was het genieten van de felle strijd om de overwinning die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van het team nr.50 Danny en Frank Lauf uit Siebengewald. Voor Danny was dit de derde nachtcross overwinning in de cyclus van vier ASUZ nacht crossen. Hij won eerder ook in Baarlo en Kessel. Dan ben je een echte klasbak. Afterparty en grootse huldiging. Het was nog lang gezellig in de tent. Het team van Marcel en Lowie Poen uit Siebengewald  finishte op de prima 6e plaats. De overige teams van de Zilveren Vogels wisten wel te finishen, wat op zich al een hele prestatie was, maar niet in de voorste gelederen. Het belooft zondag 6 september ook weer een spectaculaire ASUZ kampioenscross te worden met zeer veel a.s. kampioenen aan de start.

ASUZ KAMPIOENSCROSS OP ZONDAG LEVERDE VEEL STRIJD IN ALLE KLASSEN.

De baan lag er eigenlijk prima bij dankzij het puike werk van de machinisten op de indrukwekkende grondverzetmachines. Vanaf het begin werd er gewoon keihard gecrost en de baan bleef zwaar maar hield zich uitstekend.

DE NK JEUGD VAN DE ASUZ VLOOG ER AL DIRECT VOL IN.

Met enkele Zilveren Vogels in de hoofdrol waarbij vooral nr. 34 Kay Pennings uit Siebengewald schitterde met twee manche overwinningen en de tweede plaats in de finale wat hem overall de tweede plaats in de eindrangschikking bracht. Vlak achter hem finishte nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) en ook dat was lekker strak gecrost. Op de 16e plaats vinden we nr. 84 Amber van Rijt uit Afferden terug, gevolgd door nr.79 Noa van Rijt uit Afferden die een beetje een baaldag beleefde. Negentiende werd tenslotte nr.87 Tim Heimen uit Pannerden.

NR.98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD BIJ DE EERSTE TIEN VAN DE JUNIOR CUP.

Nick moest hard werken om aansluiting met de top te houden, toch pakte hij in de tweede manche de derde plaats, in totaal finishte hij als zevende. Op 13 vinden we nr.28 Troy van den Boom uit Herwen terug. Nr.33 Jorn Bartels uit Afferden werd 18e en nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden 19e . 22e Werd nr. 76 Jules Janssen uit Afferden en de rij werd gesloten door nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden.

NR. 434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD OOK STERK BIJ JEUGD SPECIALS.

De finale liep niet zoals gehoopt en dat zorgde ervoor dat Kay tevreden moest zijn met de derde plaats overall na de 3e en 2e plek in de manches. Toch liet hij ons lekker genieten. Dat deed ook nr. 498 Nick Rolff uit Siebengewald die toch maar mooi naar de 8e plaats croste.

NR.900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD SCHITTERT BIJ DE STANDAARD KLASSE.

Mike maakte vanaf de eerste start duidelijk dat hij en alleen hij deze cross op zijn naam zou schrijven. Dat onderstreepte hij nog eens extra met twee manche overwinningen en winst in de finale. Zeer fraai was ook de tweede plaats overall van nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis die zich als een vis in het water voelt in deze klasse. Twee tweede plaatsen in de manches en de 2e plek in de finale lagen ten grondslag aan dit geweldige resultaat.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD VERPLETTERT CONCURRENTIE BIJ DE TOERWAGENS.

Wat hierboven over Mike Welles geschreven staat is net zo goed van toepassing op Patrick. Hij gaf zijn verjaardag extra glans door werkelijk alles te winnen wat er te winnen was inclusief de Superfinale Kever Standaard Toerwagens. Meer winnen is niet mogelijk. Dubbel proficiat voor Patrick. Overigens werd Mike in diezelfde Superfinale ook nog prima derde. Nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen vinden we bij de Toerwagens terug op de achtste plaats.

NR.533 DANNY LAUF UIT SIEBENGEWALD NIET TE STUITEN BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Ondanks dat hij in de tweede manche in de buitengreppel belandde kon hij niet van de dagzege worden afgehouden omdat hij de eerste manche won evenals de finale (dubbele punten). Adembenemend is het enige woord dat er is voor zijn manier van crossen en alleen dat al is een reden om naar de cross te komen kijken. Zo zal die prachtige Superfinale Sprint ons nog lang bij blijven waarbij Danny en Sprinter nr. 151 van Ton Swinkels uit Ysselsteyn een gevecht op leven en door aangingen dat uiteindelijk op het nippertje door Ton werd gewonnen. Genieten geblazen!

GASTRIJDERS EEN PROOI VOOR NR. 759 PETER HENRAETH UIT HORST.

Peter is helemaal getransformeerd tot Zilveren Vogel en liet dat zien door het clubtotaal van deze thuiscross nog verder op te krikken met winst bij de Gastrijders waarvoor maar liefst 41 wagens aan de start stonden in drie groepen. Dan heb je wat in je mars en dat bleek wel uit zijn winst in de eerste manche en in de finale. Genoeg voor een extra feestje. Nr.744 Jeroen van Duijghuijzen uit Druten werd prima achtste. Op de 13e plaats vinden we nr. 788 Peter Valckx uit Andelst terug die in zijn 2e manche knap de derde plaats pakte. Als 15e in het dag klassement finishte nr. 743 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen.

Er stonden ook maar liefst vier volle groepen Balkenklasse wagens aan de start en dat is echt heel veel met ook veel plaatselijke en regionale crossers die er hun eigen feestje van maakten. Mooi was dat de vrienden van de Zilveren Vogels uit Noord Scharwoude in de persoon van nr. 847 Stef Appelman met de winst gingen strijken. Weer een reden voor extra feest.

GROTE COMPLIMENTEN VOOR DE ZILVEREN VOGELS EN AL DIE FANTASTISCHE VRIJWILLIGERS DAT DIT GROOTSE EVENEMENT OP DEZE MANIER IS VERLOPEN. JULLIE HEBBEN ALLEEN AL DAAROM NOG EEN DIKKE EXTRA REDEN VOOR EEN STEVIG FEESTJE. DIK VERDIEND ALLEMAAL EN PETJE AF!

VOLLEDIGE ASUZ uitslag

VOLLEDIGE 2-Uurs Cross uitslag