arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

DE ZILVEREN VOGELS GEWELDIG IN VORM IN LIESSEL

Vier dagzeges werden er behaald in Liessel op 19 april 2015 en dat is echt ongelooflijk. Temeer omdat er ook nog enkele kanshebbers niet aan de start stonden.

DE EERSTE DAGZEGE WAS VOOR NR. 34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD BIJ DE NK JEUGD.
Je vraagt je af waar dat heen gaat met Kay, hij is op dit moment niet te stuiten. Ook op deze baan die weer totaal andere kwaliteiten verlangde dan een week eerder in Ysselsteyn kon hij uitstekend uit de voeten. Het was een baan die plakte en waarbij het erop aan kwam dat je de cross goed kon lezen. Weten wat je doet en niet zomaar blind ertegenaan knallen. Kay deed dat perfect. Hij won beide manches en de finale. Dat kreeg hij niet cadeau, maar ja hij is momenteel gewoon in bloed vorm en beschikt over prima materiaal wat weer een groot compliment is voor zijn monteurs. Nr. 91 Willem van Wijk uit Weelde (B) lag in de finale op de prachtige derde plaats toen het noodlot toesloeg en hij een stevige salto maakte, waardoor hij niet anders kon dan toch nog tevreden zijn met de zevende plaats in het dag klassement. Nr. 79 Noa van Rijt uit Afferden doet veel ervaring op en af en toe laat hij zijn gezicht al eens bij de voorsten zien. In Liessel werd hij 18e overall.

DE TWEEDE DAGZEGE WAS VOOR NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Ja, niks went sneller dan winnen want Mike blijft maar presteren bij de Standaardklasse. Hij moest er wel veel voor doen maar dan blijkt dat deze klasse perfect bij hem past. Met een eerste en vierde plaats in de manches begon Mike aan de finale en door die te winnen veroverde hij alsnog de dagzege. Nr. 932 Kevin Veekens uit Heijen had het op deze bijzondere baan moeilijk met de controle over zijn wagen waardoor hij zomaar van de eerste plek in de ene ronde terug kon vallen rond de vijfde plek in de volgende. Het leverde hem nog altijd de verdienstelijke 6e plaats op in het dag klassement. Daarin vonden we op de achtste plaats ook nog nr. 994 Tom Rutten uit Sint Anthonis terug en daarmee laat Tom zien dat ook hij sterk aan het groeien is in deze klasse.

DE DERDE EN VIERDE DAGZEGE WAS VOOR NR. 687 PATRICK LICHTEVELDT UIT SIEBENGEWALD BIJ DE TOERWAGENS.
Patrick liet ze weer allemaal de hakken zien. Hij is de grote kandidaat om in deze klasse de al jaren bestaande pikorde te doorbreken. Hij beschikt over een uitstekende crosswagen en heeft zelf alle kwaliteiten om heel ver te komen. Patrick zorgde door winst in de Superfinale Standaard ook voor de vierde dagzege voor de Zilveren Vogels. Nr. 645 Marco Jaspers uit Nieuw Bergen moest tevreden zijn met de 9e plaats maar niet echt. Marco zal beslist in de loop van dit seizoen nog gaan klimmen daar is hij gretig genoeg voor zoals we hem kennen.

JEUGD SPECIALS NET NIET VOOR NR. 434 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD.
Kay vocht als een leeuw voor de overwinning, maar kon op deze baan Kay Kremers uit Haelen net niet kloppen. De tweede plaats was het hoogst haalbare en is natuurlijk ook helemaal goed. Maar toch….. Nr. 431 Anne Bartels uit Afferden deed met de 6e plaats ook aardig mee.

NR. 98 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD IN DE MIDDENMOOT BIJ JUNIOR CUP.
Nick had moeite met de baan die maar niet toeliet wat hij graag wilde. Hij bleef het wel proberen maar meer dan de 7e plaats zat er in Liessel niet voor hem in. Nr. 95 Tomas Bartels uit Afferden vinden we terug op de 16e plaats direct gevolgd door nr. 76 Jules Janssen uit Afferden als 19e finishte nr. 48 Luka van Rijt uit Afferden en de rij werd qua Zilveren Vogels gesloten door nr. 28 Troy v.d. Boom uit Herwen.

Bij de Gastrijders croste nr. 744 Jeroen van Duijghuijzen uit Druten sterk naar de verdienstelijke 5e plaats.

Komend weekend is het Roemruchte Koningsweekend in Baarlo met de grote Konings nachtcross. De Zilveren Vogels zullen ook daar graag willen schitteren en de kans dat ze dat lukt is wederom groot.