arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

DANNY LAUF WINT ZWARE NACHTCROSS IN HORST

Het was schitterend weer om er een supercross van te maken op zaterdag 11 juni 2016 aan het Peeldijkje in Horst. Een lange brede baan met soepel lopende bochten. Zo leek het, maar in de praktijk was het toch een ander verhaal. Nr.50 Danny Lauf uit Siebengewald wist alle ogen op zich gericht want hij had immers in april de Konings nachtcross in Baarlo gewonnen. Hij werd gebombardeerd tot prooi. In de kwalificatie liet Danny al zien dat dit niet voor niets was. Weer croste hij superieur zijn rondjes en ook nog grotendeels buitenom maar wel steeds mee voorin. Met twee vingers in de neus kwalificeerde hij zich voor de hoofdcross.

Met negentig starters barstte er een waar pandemonium los toen de startvlag om half acht viel. Regelmatig werd de cross stilgelegd doordat er nogal vaak rood werd getrokken voor wagens die er her en der uitvlogen en al of niet op vier wielen terecht kwamen. Je kwam ogen en oren tekort. Danny hield zijn hoofd koel en het leek allemaal zo gemakkelijk te gaan. Toch was dat niet zo vertelde hij me na afloop. Hij vond de baan een vals kreng, zag er mooi en onschuldig uit, maar onderhand werden de klippen steeds dieper stuiterde je soms alle kanten op. “Een moment niet opletten kon je de kop kosten”, vertelde Danny zowel letterlijk als figuurlijk want hij had die kop inmiddels vast in handen en gaf die ook niet meer af. In tegendeel hij bouwde zijn voorsprong uit tot vier ronden en finishte met precies 100 ronden op de teller. Schitterende en verdiende winnaar en wie weet is hij op weg naar het ASUZ Nachtcross kampioenschap 2016. Nog twee Nacht crossen te gaan, op 6 augustus 2016 de Nacht van Kessel en op 3 september 2016 het Nachtspektakel in Siebengewald. Het zit er allemaal dik in voor hem, mits het pechduiveltje maar van de bumper af blijft want in Horst haalden slechts 28 van de 90 gestarte auto’s de finish.

Er waren meer deelnemers van de Zilveren Vogels, maar daarvan heb ik geen uitslagen gekregen mede als gevolg van de transponder tijdwaarnemingen en ook niet gebruikelijk (sorry daarvoor)

ZONDVLOED MAAKTE EINDE AAN ASUZ KAMPIOENSCROSS OP ZONDAG 12 JUNI 2016.

Waar het zaterdag qua weer nog prima was leek het ook zondag ondanks de slechte voorspellingen toch goed te gaan. Dat was aanvankelijk ook zo en er werd prachtig, strak en hard gecrost. Alle klassen reden een eerste manche maar in de loop van de tweede manches  meldde zich een regenbui. O.K. doorgaan, nog een regenbui, doorgaan, dan ontstaat een echte zondvloed en is er geen houden meer aan. Er wordt druk overlegd tussen officials, organisatie en ASUZ, nog even wachten en aankijken. Er verandert niets, onweer maakt het extra onveilig voor de baancommissarissen en dan wint de veiligheid het van het gevoel. De cross wordt afgelast. Doodjammer natuurlijk maar onvermijdelijk. Omdat niet alle klassen twee volle manches gereden hebben wordt er geen uitslag opgemaakt en krijgt iedere gestarte licentiehouder 15 punten extra meetellend voor het ASUZ kampioenschap 2016. Zo zijn de regels. Jammer voor de prima organisatie. Op naar Overloon waar op zondag 17 juli de volgende ASUZ kampioenscross op het programma staat.