arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

CROSS SIEBENGEWALD OP 3 EN 4 SEPTEMBER

De voorbereidingen voor de cross in Siebengewald op 3 en 4 september a.s. zijn inmiddels in volle gang!

Vorig jaar hebben we het zaterdag programma vanwege de weersomstandigheden noodgedwongen aan moeten passen. Dit leverde ook een aantal voordelen op rondom de 2-Uurscross waardoor we ervoor hebben gekozen het zaterdagprogramma uit te breiden:

Programma zaterdag:

10:00 uur Terrein open

11:00 – 12:00 uur inschrijven Dagprogramma

12:00 – 13:00 uur inschrijven 2-Uurscross (uitsluitend na voorinschrijving via deze website)

13:00 uur Aanvang dagprogramma

1. 1e Manche Jeugdklasse A

2. 1e Manche Jeugdklasse B

3. 1e Manche Juniorcup

4. 1e Manche Siebengewalde BalkenKlasse A

5. 1e Manche Siebengewalde BalkenKlasse B

6. 1e Manche ASUZ Balkenklasse

7. Clubkampioenschappen Jeugdklasse / Juniorcup

8. Clubkampioenschappen Senioren

 

15:00 uur Keuring 2-Uurscross

 

16:00 uur dagprogramma vervolg

9. 2e Manche Jeugdklasse A

10. 2e Manche Jeugdklasse B

11. 2e Manche Juniorcup

12. 2e Manche Siebengewalde BalkenKlasse A

13. 2e Manche Siebengewalde BalkenKlasse B

14. 2e Manche ASUZ Balkenklasse

 

18:00 uur opstellen en voorstellen 2-Uurscross

18:30 – 19:30 uur 1e sessie 2-Uurscross

19:30 – 20:00 uur Pauze

20:00 – 21:00 uur 2e sessie 2-Uurscross

Aansluitend Prijsuitreiking en groot feest in de tent

Op zondag het reguliere ASUZ programma inclusief Dames balkenklasse en Siebengewaldse balkenklasse. Voorinschrijving voor alle klassen is gestart op deze website.

ZILVEREN VOGELS PAKKEN WEER BELANGRIJKE PUNTEN IN OVERLOON.

Op zondag 17 juli 2016 lag er in Overloon weer een fraaie baan van gemiddelde lengte en zanderige ondergrond die tot kort daarvoor nog dienst deed als aspergeplak. Nu knalden de PK’s er weer bulderend overheen en lieten de Zilveren Vogels zich niet onbetuigd.

NR. 687 PATRICK LICHTEVELD UIT SIEBENGEWALD DOMINEERT ONBEDREIGD DE TOERWAGENKLASSE.
Hij laat de concurrenten alleen tijdens de start zijn zijkant zien, voor de rest zien ze alleen zijn achterkant behalve als ze op een ronde gezet worden en dat is regelmatig het geval. Hij doet net wat hij wil als sterke concurrenten het laten afweten. Niet voor niks verdedigt hij zijn ASUZ kampioenstitel 2015 in deze klasse. Iedere cross groeit zijn voorsprong op de rest. Ook voor het Superkampioenschap Kever-Standaard-Toerwagens ligt hij door opnieuw winst in Overloon op koers. Het is iedere keer een feest om hem bezig te zien met zijn supergoed geprepareerde crosswagen.
Nr.688 Mike Welles uit Siebengewald croste in de finale van de Toerwagens naar de vierde plaats en dat leverde hem in het dag klassement de 5e  plaats op. Op plek 8 vinden we nr. 694 Tom Rutten terug die langzaam maar zeker went in deze klasse en zich al vaker mengde in de heftige onderlinge gevechten.

NR. 900 MIKE WELLES UIT SIEBENGEWALD STERKE TWEEDE PLAATS IN DE STANDAARDKLASSE.
Mike haalde alles uit de kast en streed iedere manche inclusief finale voor wat hij waard was. Derde in de eerste manche, tweede in de tweede manche en derde in de finale was genoeg voor de tweede plaats overall en dat is een ijzersterke prestatie. Op de 13e plaats vinden we nr. 927 Bertjan Vousten uit Vierlingsbeek terug.

NR.34 KAY PENNINGS UIT SIEBENGEWALD NOG STEEDS IN DE RUNNING VOOR ASUZ – NK JEUGD TITEL.
Dat klinkt misschien wat erg optimistisch maar toch ook weer niet, als je hem in Overloon zag crossen dan kun je alleen maar zeggen dat het jammer is van de eerste manche waarin hij na een sterke start zo ver terug viel. Dat overkwam hem in de tweede manche niet, getuige zijn tweede laats en  de derde plaats in de finale mag er ook zijn. Hij werd daardoor derde in het dag klassement en het seizoen is nog lang dus er is nog van alles mogelijk. Nr.91 Willem van Wijk uit Weelde (B) begon erg sterk, “hij is er weer!” riep de omroeper. Helaas duurde het slechts enkele rondjes toen zijn auto weer problemen kende en stevig aan vermogen inleverde. Sleutelen geblazen want het zit erin, dat hebben we even kunnen zien, nu was de 13e plaats zijn deel. Direct achter hem staat nr.28 Troy v.d. Boom uit Herwen geklasseerd. Nr.79 Noa van Rijt uit Afferden vinden we terug op plek 20, op 21 staat nr. 87 Tim Heimen uit Pannerden en op 22 nr. 76 Jules Janssen uit Afferden die allemaal volop in hun leerproces zitten. Dat is erg hoop gevend.

NR.48 LUKA VAN RIJT SCHITTERT IN FINALE JUNIORCUP.
Na een schitterende start verdedigde Luka de eerste plaats met alles wat hij in zich had en dat was heel veel. Uiteindelijk hoefde hij slechts één concurrent voorbij te laten en werd hij tweede in deze spannende finale waar iedereen volop van genoot. In het dag klassement scoorde Luka dankzij die sterke finale met zijn derde plaats nog net het erepodium. Een prima vijfde plaats werd er veroverd door nr.33 Jorn Bartels uit Afferden. Jorn won zelfs de tweede manche en liet daarmee zien dat hij wel degelijk over veel talent beschikt, daar gaan we veel plezier aan beleven.

NR.498 NICK ROLFF UIT SIEBENGEWALD OP ZOEK NAAR EXTRA PK’S BIJ DE JEUGD SPECIALS.
Als het hem en zijn monteurs lukt om die ergens te vinden kan hij echt met de besten mee want crossen kan hij, dat heeft hij al vaak genoeg laten zien. In Overloon leverde het hem de 6e plaats overall op.

NR.91 TYCHO VAN KRIEKEN UIT OIRSCHOT VIERDE BIJ DE CROSSKARTS.
Ze zien er zo schattig uit die crosskarts en kinderen die in het rennerskwartier rondlopen zien zichzelf er al opzitten en rondcrossen. Niets is minder waar, zo gauw ze gestart worden veranderen ze in verraderlijke monsters die alleen door sterke en ervaren crossers gecontroleerd kunnen worden, wat een geweld en door de hoge snelheden houd je, je hart soms vast als het gevecht echt hevig wordt. In die entourage wist Tycho drie keer als vierde te finishen en dat was ook zijn eindklassering.

In het weekend van 6/7 augustus 2016 staan we weer in Kessel aan de start met op zaterdag de beruchte Nacht van Kessel waar Nr. 50 Danny Lauf uit Siebengewald zijn kansen op de ASUZ nachtcross kampioenstitel moet verdedigen. Hij heeft de twee voorgaande nacht crossen gewonnen, maar ja dat biedt geen enkele garantie. Het zou mooi zijn als hij ook in Kessel top presteert want dan zou hij in het weekend van 3/4 september 2016 die fel begeerde titel voor eigen publiek in Siebengewald veilig kunnen stellen.