arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

BERT JAN VOUSTEN UIT VIERLINGSBEEK SCHITTERT OP TWEE FRONTEN IN OVERLOON.

Zondag 7 april 2019 lag er in Overloon een prachtige klassieke zandbaan te glinsteren in een stralend zonnetje. Langere rechte stukken met twee krappe bochten. AST Duivenbos-Overloon heeft een sfeervolle entourage gecreëerd en om precies elf uur vliegt de eerste manche uit de startblokken.

Als dan de Standaardklasse aan de start verschijnt prijkt daar stoer en vastbesloten nr. 927 Bert Jan Vousten uit Vierlingsbeek aan de start. Hij heeft er zin is dat zie je zo want vanaf de start knalde Bert Jan er vol overgave in. Hij veroverde letterlijk drie keer een tweede plaats in de manches en in de finale leverde hij een heroïsch gevecht met nr. 999 Ricardo Opbroek uit Nunhem. Het werd een adem benemend gevecht over de volle acht ronden dat Bert Jan magistraal wist te winnen. Net niet genoeg voor de dagzege maar de tweede plek is er eentje met een gouden randje.

Nr. 928 Troy v.d. Boom uit Herwen had meer moeite in deze drukke klasse met de baan en croste desondanks toch naar de negende plaats
overall. Bert Jan was echter nog niet klaar, nee hij stond ook bij de Gastrijders aan de start en je voelt hem al aankomen, daar was hij opnieuw een van de hoofdpersonen. Wat heet, hij was de hoofdpersoon op het einde want hij ging dankzij zijn ijzersterke crossen met de grootste beker aan de haal. Bert Jan ditmaal op het hoogste treetje. Applaus

Maar het was nog lang niet afgelopen met het Zilveren Vogels feest in Overloon want net naast het eindpodium bij de Gastrijders zien we nr. 734 Hans Custers uit Bergen staan. Ook een stukje verderop in de dag uitslag komen we nog twee Zilveren Vogels tegen. Op plek zeven is dat nr. 790 Robert Loermans uit Ewijk en op acht nr. 746 Ranil Zaheer uit Siebengewald. Wat zullen ze genoten hebben met zo’n grote groep Zilveren Vogels.

ZILVEREN VOGELS JEUGD LIET ZICH OOK WEER ZIEN.
Bij de Special 1400 stond nr. 488 Stijn Theunissen uit Siebengewald opnieuw aan de start en haalde weer alles uit zijn wagen wat erin zat. Dan ben je toch maar goed bezig. Hij werd derde overall in deze nieuwe klasse.

Bij de Junior Cup moest nr.12 Arie Groen uit Waarland de eer van de Zilveren Vogels weer hoog houden en duidelijk werd al snel dat zo’n echte zandbaan toch weer wennen is. Hij bleef maar zoeken naar de juiste manier om met zo’n baan om te gaan. In de finale had hij het door en croste dan ook meteen naar de tweede plaats. Genoeg voor de vijfde plaats in de dag uitslag en natuurlijk werd hij weer heel veel wijzer van dit soort banen.
De cross in Overloon verliep zeer succesvol voor de Zilveren Vogels en het was fijn om er met zoveel starters bij te zijn.

Zondag 14 april 2019 weer starten in Baexem voor de vierde cross in successie van dit prille ASUZ seizoen 2019.